Arsenal andis käest 2:0 edu ja loovutas tiitliheitluses olulisi punkte

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Gabriel Jesus (mustas) tähistamas Liverpooli võrku löödud väravat.
Gabriel Jesus (mustas) tähistamas Liverpooli võrku löödud väravat. Foto: ANDREW YATES

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas tegi tabeliliider Londoni Arsenal täna võõral väljakul FC Liverpooliga 2:2 viigi. 

Arsenal alustas Anfieldil toimunud kohtumist teravamalt ning nende ponnistused tasusid ennast ära juba 9. minutil, kui sihile jõudis Gabriel Martinelli. 28. minutiks oli Londoni klubi peal juba 2:0, siis vormistas Martinelli eeltöö väravaks Gabriel Jesus. 

Esialgu tunduski, et tabeliliidrid on saamas kerget tööpäeva, kuid pooltunni möödudes Liverpool kosus. 42. minutil sai kodupublik oma haavadele ka veidi palsamit, Arsenali väravavõrgu pani sahisema Mo Salah.

Teisel poolajal olid meeskonnad aga kui ümbersündinud. Liverpool domineeris kohtumist täielikult ning teenis kohe 52. minutil penalti. Seda ei õnnestunud Salahil aga realiseerida. 

Arsenal jätkas kaitses kannatamist ning pikalt tundus, et neil õnnestubki kolmest mesimagusast võidupunktist kinni hoida.

87. minutil siiski nende õnn lõppes: Liverpooli poolt jõudis sihile vahetusest sekkunud Roberto Firmino. 

Kohtumise lõpuminutid muutusid seejärel erakordselt tuliseks ning mõlemad meeskonnad evisid lausa kuldseid šansse. Kolmandat tabamust siiski emb-kumb ei löönud ja nõnda lõppes kohtumine 2:2 viigiga. 

Too tulemus võib tänavust tiitliheitlust silmas pidades väga määravaks saada. Kaheksa vooru enne hooaja lõppu on Arsenalil koos nüüd 73 punkti ning lähim jälitaja Manchester City jääb neist maha seitsme punkti. Oluline on aga märkida, et City'l on Arsenalist mäng vähem peetud. Liverpool on 44 punktiga kaheksas ehk peab olelusvõistlust pelgalt eurosarja jõudmiseks. 

Teises tänases kohtumises oli Crystal Palace 5:1 üle Leeds Unitedist.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles