Tänak avaldas, milline probleem oleks ilma mehaanikute maagiata tema päeva lõpetanud

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Luca Barsali/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Portugali ralli reedese võistluspäeva järel tunnistas M-Spordi esisõitja Ott Tänak, et tema päev võinuks juba varakult läbi saada. Nüüd selgitas ta täpsemalt, milles probleem seisnes.

Kuigi esialgu võis arvata, et Tänaku kõige suuremaks mureks oli neljandal katsel purunenud rehv, mille tõttu kaotas ta kiirematele enam kui 50 sekundit – lisaks kaotas ta ühe rehvi kohe järgneval katsel – siis tegelikult oli tal üks tunduvalt suurem mure.

Nimelt teatas Tänak, et tema autol oli veepumbaga probleeme. «Põhiline probleem algas hommikul teisel katsel ja läks kolmandal hullemaks,» avaldas eestlane Dirtfishile antud intervjuus.

«Meil olid probleemid veepumbaga, aga rehvivahetusalas tegid mehaanikud natuke maagiat ja masseerisid veepumpa hästi. Me ei oodanud, et ellu jääme, aga pidasime pärastlõuna vastu. Pärastlõunal olid muidugi põhiliseks probleemiks rehvipurunemine,» seletas Tänak.

«Kaotasime ühe [rehvi] katse alguses ja siis vigastasime teist ka ja meil polnud varurehve. Pidime lihtsalt läbi jõudma ja ei saanud enam midagi riskida,» tunnistas Tänak.

Tänak hoiab reede järel rehvipurunemise tõttu kuuendat kohta. Rallit juhib Toyota piloot Kalle Rovanperä, kes edestab Hyundai sõitjaid Dani Sordot (+10,8) ja Thierry Neuville’i (+26,0).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles