Hyundai tiim mängib Sardiinia rallil lotot

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Esapekka Lappi Sardiinia ralli testikatsel.
Esapekka Lappi Sardiinia ralli testikatsel. Foto: Nikos Katikis/Dppi/Scanpix

Kolm nädalat tagasi peetud Portugali autoralli MM-etapil kiiruse üle kurtnud Hyundai tiim võtab täna alanud Sardiinia mõõduvõtul teatavaid riske.

Mõlemad Lõuna-Korea autotootja võistkonna põhisõitjad, Thierry Neuville ja Esapekka Lappi tunnistasid, et eelkõige jäädi tempolt alla Toyotale. Piiratud testipäevade tõttu ei saanud nad vahepealsel ajal küll Sardiinias katestada, ent Soomes asuvas baasis õnnestus siiski atra seada.

Sarnaselt Ott Tänakule ja M-Spordile timmisid Hyundai mehed vedrustust. «Testisime kaks päeva. Arvan, et saime üht-teist teada, mida [Sardiinias] reedel proovida,» rääkis Lappi portaalile motorsport.com.

Tiimipealik Cyril Abiteboul nimetab katsetust kaalutletud loteriiks. «Me ei tee midagi rumalat,» täpsustas ta.

«Portugalis tundsin, et jääme Toyotale kiiruselt alla, tahan selle parandamiseks midagi uut proovida,» lisas Lappi. «Kui ei tööta, saame vana seadistuse juurde tagasi minna. See on riskantne, aga väärt proovimist.»

Abiteboul sõnutsi läksid testid «üsna hästi»: «Esapekka on väga innukas piire kompama. Ta ei häbene võistluse ajal uusi asju proovida. Mulle meeldib, kui tiimis on selline liige.»

Kui vahepeal Lappi ja Neuville seadistused erinesid, siis Sardiinias plaanitakse vähemalt esialgu sarnast lähenemist.

Täna alanud Sardiinia ralli hommikupoolikul oli Lappi testikatse kiireim, Neuville teine. Kolmas Hyundai sõitja Dani Sordo näitas viiendat aega. Esimene võistluskatse algab õhtul kell 19.05. Toimuval saab silma peal hoida Postimehe otseblogist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles