Ott Tänak: WRC-sarjal on kõvasti kasutamata potentsiaali

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Luca Barsali/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Autoralli MM-sarja populaarsus ja tulevik on aeg-ajalt ikka kõneainet pakkunud. Neil teemadel on kõige teravamalt sõna võtnud Hyudai mees Thierry Neuville. Nii palju oli sellest kasu, et võistluse juhid kutsuvad sõitjad ühise laua taha.

Esialgu pidi koosolek toimuma täna alanud Sardiinia ralli ajal, aga see lükati tulevasse nädalasse. Virtuaalselt toimuvast koosolekust on oodatud osa võtma lisaks sõitjatele ka tiimide esindajad.

«Mul on palju ideid, olen mõningaid oma mõtteid ka juba avaldanud. Arvan, et tuleb huvitav üritus. Olen rahul, et koosolek toimub,» ütles Neuville portaalile Autosport.

Toyota sõitja Elfyn Evans lisas: «Mõned arutelud juba käivad, midagi on kindlasti ka järjekorras. Mõned muutused peaks olema ilmselged, aga neid pole veel tehtud. Pole saladus, et mõned uuendused peavad tulema.»

M-Sporti kuuluva Tänaku sõnul peamine, kuidas n-ö tootest parim kätte saada. «Muidugi saavad sõitjad osutada valukohtadele ja survet avaldada. Me hoolime oma alast. Aga ala taas särama panemiseks oleks vaja tugeva visiooniga juhti,» arutles saarlane.

«Selge, et nii sõitjatele kui ka fännidele on see parim mootorisport. Siin on palju sõud, promootori ja FIA ülesanne on see huvilisteni viia. On kõvasti potentsiaali, aga praegu ei kasuta me seda ära.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles