Djokovic napsas kuningas Nadalilt rekordi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: imago/Schreyer/Scanpix

Aegade üheks paremaks tennisistiks peetav Novak Djokovic (ATP 3.) jõudis Prantsusmaa lahtistel veerandfinaali, kui alistas 6:3, 6:2, 6:2 tulemusega Juan Pablo Varillas. Seejuures võttis just tolle võiduga serblane enda nimele ka võimsa rekordi.

Väga veenvalt veerandfinaali jõudnud Djokovic napsas liivaväljakute kuningalt Rafael Nadalilt võimsa rekordi. Nimelt jõudis serblane karjääris juba 17. korda Prantsusmaa lahtistel kaheksa parema hulka. Seda polnud varasemalt keegi suutnud.

Kuigi tegemist on võimsa rekordiga, siis Djokovic sellele liiga palju keskenduda ei soovinud. Tema eesmärk on Prantsusmaalt võidukarikaga lahkuda. «Olen selle üle uhke, aga minu mõtted on juba järgmise kohtumise suunas. Ma tean selgelt, mis on minu eesmärk. Püüan olla mentaalselt tugev ning võtma ühe mängu korraga,» lausus Djokovic pärast kohtumist.

Kui Djokovic peaks suutma Prantsusmaal kolmandat korda võidutseda, siis saab temast enim slämmiturniire võitnud meestennisist ajaloos. Hetkel on nii Nadalil kui ka Djokovicil 22 võidutrofeed. See ülesanne on siiski väga keeruline, sest tänavu peetakse Prantsusmaal suurimaks soosikuks maailma esireketit ja valitsevat USA lahtiste võitjat Carlos Alcarazi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles