Haaland keerab maksude tõttu kodumaale selja

Christopher Krutto
Copy
Alf-Inge Haaland (paremal) koos poja Erlinguga.
Alf-Inge Haaland (paremal) koos poja Erlinguga. Foto: ANDREW YATES/ZUMAPRESS.com/SCANPIX

Norra jalgpallitähe Erling Haalandi isa Alf-Inge põhjustas kodumaal pahameeletormi, sest otsustas kolida Šveitsi.

Šveitsi väljaanne Blick kirjutab, et Alf-Inge Haaland registreeriti 8. mail Šveitsis asuva Andermatti küla elanikuks. Kuigi ilmselgelt pole tema näol tegu esimese isikuga, kes ühest riigist teise kolib, siis Norras tekitas ta korraliku pahameeletormi.

«See on hoop näkku, kui meie iga-aastaste pingutuste ja trennide tänu on see, et ta kolib ühte maailma hulleimasse maksuparadiisi,» vahendab Dagbladet Norra parlamenti kuuluva sotsiaaldeomkraadi Agnes Viljugreini sõnu.

«Norra andis Haalanditele kõik. Tänu Norra spordiliikumisele said mõlemad treenida. Ja nüüd jookseb ta minema, et maksudelt säästa,» jätkas ta.

Ka vasakpoolse partei Rodt poliitik Marie Martinussen oli endise jalgpalluri peale pahane ning nimetas tema käitumist «primitiivseks ja provokatiivseks». «On moraalselt taunitav, kui miljonärist jalgpallur väldib maksukohustust, kui samal ajal peavad paljud lapsed spordist loobuma, sest ei saa seda lubada,» ütles Martinussen.

Alf-Inge Haaland on endine poolkaitsja ja paremkaitsja, kelle profikarjäär algas 1989. aastal ja lõppes 2013. aastal. Tema tuntuimateks klubideks olid Leeds United ja Manchester City. Norra koondises sai ta kirja 34 mängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles