Hyundai tiimipealik ootab WRC-sarjas suuri muudatusi: on asju, mida peame parandama

Christopher Krutto
Copy
Cyril Abiteboul.
Cyril Abiteboul. Foto: Hyundai Motorsport

Viimastel nädalatel on kerkinud teravalt esile WRC-sarja tulevik. Hyundai värskel tiimipealikul Cyril Abiteboulil on oma ideed.

Varasemalt F1-sarjas töötanud Abiteboul rääkis Motorsport.com-ile antud intervjuus, et WRC-sarja võistlusformaati võiks võita.

«Ma arvan, et pühapäev ei tööta. Ma ei usu, et väiksed parandused saaksid pühapäevast probleemi lahendada,» rääkis prantslane. «Ma arvan, et nädalavahetuse formaat, mis kulmineeriub pühapäeval ei ole midagi sellist, mis töötaks ja peame otsima üldist lahendust, enne kui üritame punktikatse probleemi lahendada, mis oli omakorda juba teise probleemi lahendus.»

Abiteboul kutsub rallispordiga seotud isikuid vaatama asja värske nurga alt. «Asi ei ole ainult pühapäevas. Ma arvan, et iga päev vajab oma narratiivi. Filmides ja enamikes sportides on haripunkt ja meil on seda ka rallis vaja,» seletas ta.

«Reede peab midagi tähendama, laupäev peab midagi tähendama ja pühapäev peab midagi tähendama. Meil on katsete kuhjumine ja siis järsku pühapäeval on mäng läbi. Peame kogu asjale otsa vaatama,» rääkis Abiteboul.

Kolmapäeval leidis videosilla vahendusel aset kohtumine tiimide esindajate, sõitjate ja WRC-sarja promootori vahel. Enne kohtumist tunnistas Abiteboul, et tahab panustada võimalikult palju.

«Ma armastan seda sporti, aga on asju, mida me peame ja saame parandada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles