Epeenaiskond lõpetas EMi kuuenda kohaga

Karl Mihkel Eller
Copy
Eesti epeenaiskond.
Eesti epeenaiskond. Foto: Tairo Lutter

Poolas Krakowis jätkuvatel Euroopa mängudel algas täna epeevehklemise naiskonnavõistlus, kus Eesti koondis kaotas veerandfinaali 32:43 Itaaliale. Ühtlasi on tegemist võistkondliku Euroopa meistrivõistlusega ning mängus on olulised punktid Pariisi olümpiale kvalifitseerumiseks.

Eestlastele kuues koht

Eesti naiskond lõpetas EMi kuuenda kohaga, 5.-8. koha mängus alistati esmalt Poola väga pingelises matšis 35:34. 5.-6. koha mängus jäädi alla Ukrainale 31:32. Kullamatšis kohtuvad Prantsusmaa ja Ungari, pronksmedali saatuse selgitavad Itaalia ja Šveits.

Veerandfinaal

Eesti naiskond (Nelli Differt, Katrina Lehis, Julia Beljajeva ja Irina Embrich) jäi mullusel MMil hõbeda teeninud Itaalia naiskonna vastu kohe kaotusseisu. Esimese minimatši suutis Beljajeva küll Rosselia Fiamingo vastu 2:2 viigiga lõpetada, kuid kaheksandikfinaalis eestlannade kangelaseks kerkinud Lehis kaotas Mara Navarriale 0:5.

Nii jäädi tagaajajarolli ning teise minimatši võidu sai Eesti alles viiendas matšis, kui Differt alistas 3:1 Fiamingo ja Eesti kaotusseis vähenes neljale torkele 11:15. Lehis ja Differt leppisid järgmised minimatšid Alberta Santuccio ja Mara Navarria vastu viiki.

Kui Eesti oli 20:24 kaotusseisus tuli eelviimase vehklejana Eesti poolelt rajale Beljajeva, kes kaotas Santucciole 1:2. Ankrunaine Lehis läks endast kõike andma, kuid viimaste sekundite tihedas torgeteseerias tuli tal Fiamingole alla vanduda 11:16 ja matši võitis Itaalia 43:32.

Kaheksandikfinaal

Eesti alustas kaheksandikfinaali Saksamaa vastu edukalt. Minimatšid võitsid Lehis, Beljajeva ja Differt ning pärast neljandat minimatši juhiti 10:8.

Seejärel tuli teist korda rajale olümpiapronks Lehis, kes kaotas Ricarda Multererile 1:4. Eesti jäi 11:12 kaotusseisu, kuid kui Julia Beljajeva kaotas oma teise minimatši Lara Goldmannil 0:4 ja Eesti jäi juba taha 11:16.

Järgmisena vehklema asunud Differt leppis Multereriga 5:5 viiki, kuid Beljajeva võitis Alexandra Ehlerit 7:4 ja Eesti kaotusseis oli 23:25.

Otsustavas minimatšis tuli rajale Lehis, kes näitas külma närvi. Ta asus Goldmanni vastu 4:0 juhtima ja viis Eesti 27:25 ette. Viimastel sekunditel suutis sakslanna aga seisu 30:30 viigistada ja ees ootas lisaaeg.

Minutilise lisaaja käigus tehti mitu topelttorget ning kui veheldud oli 31 sekundit jõudis Lehis juba juubeldada, kuid selgus, et torge siiski ei lugenud. Tekkis viieminutiline paus, mille jooksul kohtunikud ja ametnikud tegelesid tehnilise probleemi likvideerimisega.

Lehis näitas aga külma närvi ning kui matš jätkus torkas osavalt vastase jalga ja otsustava torke saanud Eesti võitis matši 31:30.

Enne võistlust

Konkurentsitihedas siseheitluses moodustati Eesti koondis edetabeli ja peatreener Kaido Kaaberma valikul. EM-pronks Differt ja Embrich kuulusid sinna edetabeli põhjal, Lehis ja Beljajeva Kaaberma valikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles