Mängleva kergusega Belgias võidutsenud Verstappen ületas Schumacheri saavutuse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Max Verstappen.
Max Verstappen. Foto: Afp/Kenzo Tribouillard/Scanpix

Tänavuse F1 hooaja 12. etapp sõideti legendaarsel Spa-Francorchamps ringrajal, kus kolmandat aastat järjest võidutses Max Verstappen (Red Bull).

Belgias sõidetud F1 etappi pidi esikohalt alustama Verstappen, ent käigukasti vahetuse tõttu tuli tal viis positsiooni loovutama. Nõnda sai parimalt stardikohalt lähte Ferrari esisõitja Charles Leclerc.

Pärast närvilist starti haaras esikoha Sergio Perez (Red Bull), kes kihutas konkurentidega turvalise vahe sisse. Mehhiklane sai võistlust juhtida 13 ringi, kui temast möödus mängleva kergusega Verstappen. Hilisema võistluse käigus enam esikoha heitluses põnevaks ei läinudki.

Finišijoone ületas uhkes üksinduses Verstappen, kellele järgnesid Perez ja Leclerc. Red Bulli jaoks oli tegemist viienda kaksikvõiduga sel hooajal. Veelgi võimsam on fakt, et Suurbritannias baseeruv meeskond on tänavu võitnud kõik võistlused.

Verstappen noppis nõnda juba 10. võidu sel hooajal. Neist kaheksa on tulnud järjestikuselt ning selles arvestuses möödus ta legendaarsest Michael Schumacherist, kes suutis 2004. aastal seitse GPd järjest võita. Absoluutne rekord kuulub Sebastian Vettelile, kes 2013. aastal võitis järjest üheksa võidusõitu.

MM-sarja punktitabel

  1. Max Verstappen 314 punkti
  2. Sergio Perez 189
  3. Fernando Alonso 149
  4. Lewis Hamilton 147
  5. Charles Leclerc 99
  6. George Russell 99
  7. Carlos Sainz 92
  8. Lando Norris 69
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles