FIBA pakub: MMi suursoosik on USA Saksamaa ja Prantsusmaa ees

Toimetas Ville Arike
Copy
Kas Dennis Schröder (vasakul) suudab vedada Saksamaa koondise medalile?
Kas Dennis Schröder (vasakul) suudab vedada Saksamaa koondise medalile? Foto: IMAGO/Alexander Trienitz/SCANPIX

Reedel Filipiinidel, Jaapanis ja Indoneesias algava korvpalli MMi suursoosikuks peab rahvusvaheline alaliit (FIBA) USAd, järgmistel kohtadel on Saksamaa ja Prantsusmaa.

FIBA avaldas MMi eelõhtul kolmandat ja viimast korda meeskondade subjektiivse paremusjärjestuse (ingl k power ranking).

USA pidas oma viimase kontrollmängu Saksamaaga ning FIBA küsib USA 1. kohta kommenteerides, et kuidas Saksamaa ei võitnud toda mängu, kus juhtis teisel poolajal 16 punktiga? Vastuseks on Anthony Edwards (viskas 34 punkti), kes oli põhitegelane omad mängu tagasi toonud 18:0 spurdis ja lõpuks 99:91 saadud võidunumbrites.

Teisele kohale tõstis FIBA eelmise korra 5. positsioonilt ometi Saksamaa.  Kommentaar: «Väga suure potentsiaaliga meeskond, kes eelmise aasta EMil tuli pronksile. Sel suvel viisid nad mängu Kanadaga lisaajale, juhtisid USA vastu teisel poolajal 16 punktiga. Nad suudavad joosta võrdselt kiireimatega, hüpata pikimate ja seista vastu füüsiliselt tugevaimatele. Pakett on täiuslik: Schröder juhib tagant mängu, vennad Wagnerid annavad energiat, Theis ja Voigtmann kogemust, lisaks on omas rollis olemas Bonga, Lo, Obst, Thiemann ja teised.»

Saksamaa on ajaloo jooksul võitnud ühe MM-medali, 2002. aastal vedas toonane legend Dirk Nowitzki oma riigi pronksile.

Prantsusmaa osas märgib FIBA aga, et meeskond sai peaaegu perfektse ettevalmistuse ning viimane võit Austraalia üle andis põhjust tõsta see tiim kolmandaks. «Kõik ootavad neid poodiumile,» märgib FIBA.

Esikolmikule järgnevad Hispaania, Kanada, Austraalia, Itaalia, Sloveenia, Serbia ja Dominikaani.

Reedesel avapäeval lähevad vastamisi Itaalia – Angoola, Filipiinid – Dominikaani (mõl A-grupp), Mehhiko – Montenegro, Leedu – Egiptus (mõl D), Soome – Austraalia, Saksamaa – Jaapan (mõl E), Läti – Liibanon ja Kanada – Prantsusmaa (mõl H).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles