VIDEO Ferrari jättis Leclerci pika ninaga, kuid hoopis sõitja tunnistas oma viga

Postimees Sport
Copy
Charles Leclerc.
Charles Leclerc. Foto: Hoch Zwei/ZUMA Press Wire/Scanpix

Pühapäevasel F1 Hollandi Grand Prixil avanesid taevaluugid juba esimestel ringidel ja sõitjatel tuli rehvivahetuseks boksi sõita. Sotsiaalmeedia levima läinud fotolt jäi mulje, et Ferrari meeskond oli eriliselt käpardlik, sest kui nende sõitja Charles Leclerc boksi saabus, polnud mehaanikutel veel uued rehvid valmis, mida autole alla kruvida.

«Kas keegi suudab seletada, mida lootis Ferrari teha boksipeatusega... kui neil polnud rehve?» küsis X-is F1 kommentaator Matt Gallagher. Fotol on tõesti näha Leclerci boksi saabumas, kuid mehaanikutel pole uusi rehve käepärast.

Monaco sõitja ootas päris mitu sekundit, kui äkki ilmusid uued rehvid ning ta sai rajale naasta. Kuigi ta kaotas aega ja positsioone, siis kokkuvõttes polnud nurja läinud boksipeatusel erilist rolli, sest ta pidi võistluse hiljem kokkupõrke tagajärjel katkestama.

Ferrari on viimastel hooaegadel paistnud mitmel etapil silma otsustega, mis on kihva keeranud nende sõitjate Leclerci või Carlos Sainzi võistluse. Seekord ei saa aga aia taha läinud boksipeatuses süüdistada vaid tiimi, sest Leclerc tunnistas hiljem, et otsustas boksi tulla viimasel minutil.

«Olin kindel, et isegi kui kaotan boksis viis-kuus sekundit, saan selle ühe ringiga kergesti tagasi. Teadsin, et raiskan aega. Peame end meeskonnana siiski optimeerima, et saaksime sellistes olukordades boksis natuke kiiremad olla,» vahendas Planet F1 Leclerci, kes teatas tiimile boksi tulemusest alles viimases kurvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles