Korvpalli MMil möödus ka Pariisi olümpiakoha jagamine ülidramaatiliselt

Toimetas Ville Arike
Copy
Kui Brasiilia korvpallurid alistanuks Läti, saanuks nad jätkata Pariisi olümpia otsepileti jahtimist. Pärast kaotust lootsid nad hispaanlastele, ent noodki ei aidanud.
Kui Brasiilia korvpallurid alistanuks Läti, saanuks nad jätkata Pariisi olümpia otsepileti jahtimist. Pärast kaotust lootsid nad hispaanlastele, ent noodki ei aidanud. Foto: Yasuyoshi Chiba/AFP/Scanpix

Filipiinidel, Jaapanis ja Indoneesias peetavatel korvpalli maailmameistrivõistlustel ei mängita välja mitte ainult medaleid, vaid ka magusaid kohti Pariisi olümpiamängudele. Neist üks selgus vahegrupiturniiri viimase mängu viimasel sekundil.

Mängus Hispaania – Kanada teadsid mõlemad, et vaid võit viib edasi. Kohtumise alguseks oli aga selge, et hispaanlastele hoiab üks meeskond veel ihust ja hingest pöialt. Tegemist oli mõni tund varem Lätile 84:104 kaotanud brasiillastega, kes närisid mängu lõpuks oma küüned ilmselt korralikult ära.

Et Dominikaani ei saanud Serbiale üldse vastu, oli Hispaania ja Kanada mängu alguseks selge, et Hispaania võit aitab Brasiilia Pariisi olümpiale. Sinna saavad otsepääsme MMi kaks paremat Ameerika maailmajao esindajat. Selleks ajaks oli tollest piirkonnast kindlustanud veerandfinaalikoha ainult USA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles