Iisraeli valitsus ei luba jalgpallureid riigist välja, veel üks koondisemäng lükati edasi

Toimetas Ville Arike
Copy
Iisraeli koondise jalgpallur Gavriel Kanichowsky (vasakul) tähistab väravat septembris peetud EM-valikmängus Valgevenega.
Iisraeli koondise jalgpallur Gavriel Kanichowsky (vasakul) tähistab väravat septembris peetud EM-valikmängus Valgevenega. Foto: JACK GUEZ/AFP/Scanpix

Pärast eelmise nädala lõpus Iisraelis alanud sõda lükati edasi tolle riigi jalgpallikoondise täna kodumaal toimuma pidanud EM-valikmäng Šveitsiga. Nüüd selgus, et juudid ei saa mängida ka Kosovoga.

Et pühapäevane kohtumine pidi toimuma Kosovo pinnal, ootas Euroopa jalgpalliliit (UEFA) otsusega, lootes, et ehk saavad Iisraeli jalgpallurid sõita sinna. Nüüdseks on selgunud, et ei saa.

Põhjuseks on asjaolu, et Iisraeli võimud ei luba oma rahvuskoondisel riigist lahkuda, säutsus X-is (end Twitter) SkyNewsi ajakirjanik Rob Harris.

Mängule Kosovo – Iisrael uue aja leidmine võib muutuda problemaatiliseks. Tänane mäng Šveitsiga on tõstetud järgmise akna ette, 15. novembrile. Tolle akna kaks vooru I-alagrupis on plaanitud 18. ja 21. novembrile. Saab näha, kuhu annab mahutada veel ühe edasi lükatud mängu.

Probleem on asjaolus, et novembrikuise aknaga EM-valiksari juba lõpeb ning finaalturniiri alagruppide loosimine on kavandatud 2. detsembrile. Järgmise aasta EM peetakse Saksamaal.

Iisraeli koondis võitleb selgelt edasipääsu eest. Alagrupi tabeliseis:

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles