Turniiri võitnud Lehis täitis poja unistuse

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Katrina Lehis (paremalt), poeg Henri ja treener Nikolai Novosjolov.
Katrina Lehis (paremalt), poeg Henri ja treener Nikolai Novosjolov. Foto: Instagram @katrinalehis

Vehklemise Tokyo olümpiavõitja Katrina Lehis võidutses hiljuti Horvaatias Splitis toimunud sateliitturniiril, täites nõnda ühtlasi poja Henri unistuse.

Alagrupis viis võitu ja ühe kaotuse teeninud Lehis alistas põhiturniiril järjepanu soomlanna Suvi Lehtoneni (15:5), leedulanna Olivija Masalo (15:3), itaallanna Elena Ferracuti (15:13) ja jaapanlanna Miho Yoshimura (15:7), kuniks pidi poolfinaalis vastamisi minema koduse konkurendi Irina Embrichiga. 

Koondisekaaslaste duellis jäi samuti peale Lehis, võites matši 15:12. Finaalis astus Lehisele vastu teine kaasmaalane Nelli Differt, kuid tolleski duellis jäi peale Lehis, täites otsustavalt torkel saadud 11:10 võiduga ühtlasi poja unistuse. Nimelt soovis väike Henri Horvaatias just seda kõige kõrgemat karikat.

«Henri ütles mulle Horvaatias peale alagruppi, et ta väga tahab endale seda kõige kõrgemat karikat,» meenutas Lehis eelmise nädala sündmuste käiku ühismeedias.

«Sel hetkel see väga reaalne ei tundunud. Alagrupp oli minu jaoks päris kohutav, kuigi suutsin läbi tulla vaid ühe kaotusega. Enesetunne oli väga kehv, oli raske olla ja ka mingi jube peavalu oli kohale ilmunud. Õnneks sellest sain alagrupi lõpupoole juba vabaks, aga selleks hetkeks peetud matšid midagi väga positiivset mulle ei olnud näidanud.

Kui algas tabel, siis tundsin end juba tunduvalt paremini, ja seda iga matšiga. Päeva lõpus, kaasmaalase Nelli Differti vastu, läks asi otsustavale viimasele torkele ning see torge õnnestus teha minul – sellega tõusin poodiumi kõrgeimale astmele. Ühtlasi täitsin sellega Henri unistuse, viia endaga koju see kõige kõrgem karikas!» kirjutas Lehis, keda näeb järgmisena võistlustules novembris Itaalias toimuval MK-etapil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles