Äiksetorm ei peatanud Brasiilias Verstappeni võidukäiku, teisest reast alustab üllatusmees

Karl Mihkel Eller
Copy
Interlagose ringrada ja tormipilved. Fotol vasakul Max Verstappen, tema järel George Russell.
Interlagose ringrada ja tormipilved. Fotol vasakul Max Verstappen, tema järel George Russell. Foto: Hoch Zwei via ZUMA Press Wire/Scanpix

Brasiilias Sao Paulo Interlagose ringrajal sõideti reede õhtul vormel 1 etapi kvalifikatsioon, mis lõppes enneaegselt kohale saabunud troopilise vihma tõttu. Vaatamata katsumusele õnnestus parim aeg välja sõita juba MM-tiitli kindlustanud Max Verstappenil (Red Bull), kes ei mahtunud ainsal vabatreeningul isegi esikümnesse.

Viimane kümneminutiline kvalifikatsioonisessioon algas suhteliselt tumeda taeva all ning oli kindel, et ühel hetkel taevaluugid avanevad. Seega tahtsid kõik kolmandasse vooru pääsenud kümme sõitjat kiirelt rajale saada ning kiireid ringe saidki nad sõita vaid mõne minuti jooksul.

Parima aja sõitis välja Verstappen (1.10,727), teise aja sai Charles Leclerc (+0,294) ja kolmas oli Aston Martini vormeliga sõitev Lance Stroll (+0,617). Leclerc ütles, et viimast ringi sõites koges ta midagi sellist, mida pole varem karjääri jooksul tundnud. Auto oli väga raskesti juhitav, kuid rada polnud veel vihmast märg.

Teisest reast stardib meeskonnakaaslase Strolli kõrval Fernando Alonso (+0,660) ning kolmandas reas pidid olemad Mercedese sõitjad Lewis Hamilton (+0,742) ja George Russell, kuid viimane sai kolmekohalise karistuse ning kukkus kaheksandaks. Kuuendalt kohalt stardib kaasmaalane Lando Norris (McLaren).

Selle kvalifikatsiooni põhjal starditakse pühapäevasele põhisõidule, laupäeval toimub sprindivõistlus, mille ees toimub veel spetsiaalne ajasõit, et selgitada välja sprindi stardijärjekord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles