Johanna Talihärm valiti Euroopa Olümpiakomiteede sportlaskomisjoni asejuhiks

Toimetas Ville Arike
Copy
Johanna Talihärm.
Johanna Talihärm. Foto: Tairo Lutter

Euroopa riikide olümpiakomiteesidd ühendav katusorganisatsioon hääletas Roomas peetud üldkogul Euroopa Olümpiakomiteede sportlaskomisjoni liikmeks laskesuusataja Johanna Talihärma.

Talihärm, kes kuulub ka Eesti Olümpiakomitee sportlaskomisjoni, kogus 42 võimalikust häälest 39. «Sportlased on spordi süda ning on oluline, et see nii oleks ja jääks. Sportlaste kogemust mõistavad kõige paremini just need, kes ise on selle teekonna läbi käinud. Seeläbi saame meie sportlaste esindajatena tagada, et meie sisend jõuab spordijuhtideni kõige kõrgemal tasemel,» kommenteeris Talihärm EOK pressiteate vahendusel.

Seni Euroopa Olümpiakomiteede sportlaskomisjoni juhina ametis olnud olümpiavõitja Gerd Kanter andis ameti üle Suurbritannia triatleedile, kahekordsele olümpiavõitjale Alistair Brownleele. Talihärm valiti Brownlee kõrvale asejuhiks. «Tänan Gerd Kanterit tema töös Euroopa Olümpiakomiteede sportlaskomisjoni juhina viimasel kuuel aastal, sest ta on olnud suurepärane eestkõneleja Eesti spordile Euroopas. Kõrget hinnangut tema tehtud tööle väljendasid nii endised kui ka praegused komisjoni liikmed,» kiitis Talihärm.

Euroopa Olümpiakomiteede sportlaskomisjoni valiti neli uut liiget, peale Talihärma suvealade esindajatena Zorana Arunovic (Serbia, laskmine), Alexandra Miskovska (Slovakkia, vibulaskmine) ja Ronald Rauhe (Saksamaa, aerutamine). Eestlastest on Euroopa Olümpiakomiteede sportlaskomisjoni varem kuulunud lisaks Kanterile ja Talihärmale ka Jüri Tamm ja Erki Nool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles