Kotsar ja Raieste langesid Baskonias statistideks (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Maik-Kalev Kotsar (vasakul) ja Vanja Marinkovic.
Maik-Kalev Kotsar (vasakul) ja Vanja Marinkovic. Foto: Baskonia/Facebook

Eesti korvpallikoondislaste Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Baskonia teenis Hispaania kõrgliigas kuuenda võidu, kui alistas 94:86 (29:12, 22:29, 18:19, 25:26) Manresa. Eestlastest avas punktiarve vaid Raieste. Janari Jõesaare klubi Wloclaweki Anwel on Poola liigas tunnistanud vaid võite, nende 78:66 (16:14, 17:19, 22:19, 23:14) võidumängus Varssavi Dziki vastu viskas eestlane üheksa punkti. Joonas Riismaa ja Brindisi said hooaja esimese võidu, alistades üllatuslikult tabeliliidri Bologna Virtuse 83:75 (24:13, 16:26, 30:18, 13:18).

Baskonia võidumängus mahtus Kotsar algviisikusse, kuid teenis mänguaega vaid seitse minutit. Ta noppis kaks lauapalli, tegi kaks pealeviset, kuid pallid korvirõngast ei läbinud. Raieste viskas viie ja poole minutiga tabades ühe kahepunktiviske ja vabaviske, lisaks noppis ta ühe lauapalli.

Eestlaste klubile oli tegemist olulise võiduga, sest viie kaotuse kõrvale saadi kuues võit. Lisaks on Manresa nende otsene konkurent, sest Baskonia on punktitabeli seitsmes, Manresa kuues.

Janari Jõesaar on end mänginud Wloclaweki Anwili tähtsaks lüliks. FOTO:
Janari Jõesaar on end mänginud Wloclaweki Anwili tähtsaks lüliks. FOTO: Foto: Anwil Włocławek/Facebook

Anwili võidumängus oli Jõesaarel kanda suurem roll. Mänguvahetuses sekkunud Jõesaar sai platsil veeta üle 26 minuti, viskas selle ajaga 9 punkti, millest üks kaugviskest ja noppis 5 lauapalli. Poola klubi on võitnud kõik üheksa liigamängu ja on kindlalt tabeliliider.

Riismaa leivaisa Brindisi oli Itaalia kõrgliigas kaotanud kõik kaheksa mängu, kuid üheksandas alistati ootamatult seni vaid ühe kaotuse saanud Bologna Virtus. Riismaa 15 minutiga isiklikku punktiskoori avada ei suutnud. Võiduga jätkab Brindisi tabeli eelviimase ehk 15. kohal, 14. kohast lahutab neid kaks võitu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles