BLOGI Meistrite liiga: Manchester Unitedi eurohooaeg piirdus alagrupiturniiriga

Postimees Sport
Copy
Manchester United vs. Müncheni Bayern.
Manchester United vs. Müncheni Bayern. Foto: Carl Recine/REUTERS/Scanpix

Jalgpalli Meistrite liigas selgusid teisipäeval neljas alagrupis kaheksandikfinalistid. 

A-grupp

  • FC København – Galatasaray 1:0
  • Manchester United – Müncheni Bayern 0:1

A-grupis oli enne viimast vooru selge vaid see, et võitjana pääseb edasi Müncheni Bayern. Ometi ei teinud Saksamaa esiklubi hinnaalandust ning sõitis Manchester Unitedile külla tugevas koosseisus. Tänu Kingsley Comani 70. minuti väravale teeniti ka 1:0 võit.

Meistrite liiga kaheksandikfinaali pääses A-grupist ka København, kes alistas Lukas Lerageri 58. minuti väravast 1:0 Galatasaray. Mängu kangelaseks tõusnud Lerageri pidi kohtumise lõppu vaatama riietusruumist, sest teenis 86. minutil esimese ja 90. minutil teise kollase kaardi.

Standings provided by Sofascore

B-grupp

  • Lens – Sevilla 2:1
  • PSV – Arsenal 1:1

Arsenal teenis Meistrite liigas esimese viigi, kuid see nende alagrupi võitu ei vääranud. Samuti oli juba enne mängu selge PSV edasipääs. Arsenal läks mängu 42. minutil Eddie Nketiahi väravast juhtima, kuid 50. minutil suutis Yorbe Vertessen viigistada.

Lens kindlustas 2:1 võiduga B-alagrupi kolmanda koha ja jätkab eurohooaega Euroopa liigas. Lensi eest said jala valgeks Przemysław Frankowski (50. minut) ja Angelo Fulgini (90+6.), Sevilla värava lõi Sergio Ramos (79.).

Standings provided by Sofascore

C-grupp

  • Napoli – Braga 2:0
  • Berliini Union – Madridi Real 2:3

Berliini Union läks Madridi Reali vastu mängu Kevin Volland 45+1. minuti väravast juhtima. Hetk varem oli Reali poolkaitsja Luka Modric eksinud penaltiga. Teisel poolajal sahistas Reali ründaja Joselu kahel korral võrku (61. ja 72.), kuid Alex Král suutis 85. minutl mängu viigistada. Real ei andnud aga alla ning tänu Dani Ceballos 89. minuti tabamusele lõpetati alagrupp täiseduga.

Napoli teenis tänu Serdar Saatçı 9. minuti omaväravale ja Victor Osimheni 33. minuti tabamusele 2:0 võidu Braga üle, kindlustades koha Meistrite liiga kaheksandikfinaalis. Braga jätkab eurohooaega Euroopa liigas.

Standings provided by Sofascore

D-grupp

  • Salzburg – Benfica 1:3
  • Milano Inter – Real Sociedad 0:0

Enne mängu oli juba selge, et alagrupist pääsevad edasi Inter ja Real Sociedad. Kuna mäng lõppes 0:0 viigiga, saab kaheksandikfinaaliks parema asetuse Hispaania klubi.

Salzburg ja Benfica pakkusid aga tõelise põnevuslahingu. Enne kohtumist oli teada, et Benfica vajab Austriast kaheväravalist võitu, kui soovib eurohooaega Euroopa liigas jätkata. Tänu Ángel Di María 32. ja Rafa Silva 45+1. minuti väravale saadigi vajalik 2:0 eduseis, kuid Salzburgi mängija Luka Sučić lõi 57. minutil ühe tagasi. Benfica eurohooaja päästis 90+2. minutil löödud väravaga Arthur Cabral.

Standings provided by Sofascore

Enne mänge

A-grupp

  • 22.00 FC København – Galatasaray
  • 22.00 Manchester United – Müncheni Bayern

Manchester Unitedile külla sõitev Müncheni Bayern on A-grupist edasipääsu juba kindlustanud, kuid teine edasipääseja on lahtine. Emma-kumma, kas Københavni või Galatasaray võit viiks nad edasi, kuid viigi korral jääks võimalus ka Manchester Unitedile, kes vajab Bayerni vastu kindlasti võitu.

Standings provided by Sofascore

B-grupp

  • 19.45 Lens – Sevilla
  • 19.45 PSV Eindhoven – Arsenal

B-alagrupis on asjad juba selged, sest kaheksandikfinaalis on koha taganud Arsenal ja PSV. Lens ja Sevilla mängivad alagrupi kolmanda koha peale, mis annab võimaluse jätkata Euroopa liigas.

Standings provided by Sofascore

C-grupp

  • 22.00 Napoli – Braga
  • 22.00 Berliini Union – Madridi Real

Alagrupis kõik viis mängu võitnud Madridi Real on edasipääsu kindlustanud. Teise edasipääseja selgitavad Napoli ja Braga. Napolile piisab viigist, Braga vajab kaheväravalist võitu.

Standings provided by Sofascore

D-grupp

  • 22.00 Salzburg – Benfica
  • 22.00 Milano Inter – Real Sociedad

Alagrupist pääsevad edasi Real Sociedad ja Milano Inter, kellel on enne omavahelist mängu võrdselt 11 punkti, kuid parem väravate vahe annab eelise Hispaania klubile. Salzburg on praeguse seisuga jätkamas hooaega Euroopa liigas, kuid Benfica kaheväravaline võit pööraks olukorra ümber.

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles