Ligi 30 aastat kestnud ajastu lõppes, Meistrite liiga muutub tundmatuseni

Ville Arike
, reporter
Copy
Niimoodi lõppes tänavune Meistrite liiga turniir Manchester Unitedi meeskonnale. Ning niisuguseid liigutusi teevad need, kes jäävad senisel kujul alagrupiturniiri taga nutma.
Niimoodi lõppes tänavune Meistrite liiga turniir Manchester Unitedi meeskonnale. Ning niisuguseid liigutusi teevad need, kes jäävad senisel kujul alagrupiturniiri taga nutma. Foto: Carl Recine/REUTERS/Scanpix

Kolmapäeval selgusid jalgpalli Meistrite liigas viimased play-off’i, 16 parema hulka pääsejad. Veelgi märgilisem oli aga asjaolu, et selle mänguõhtuga tõmmati joon alla tervele ajastule. Alagrupiturniiri niisugusel kujul vähemalt lähiaastatel enam ei tule.

Euroopa jalgpalliliit (UEFA) otsustas juba 2021. aasta kevadel juurutada Vana Maailma klubisarjades uue süsteemi. See hakkab kehtima hooajast 2024/25 ehk järgmisest suvest. Kolmapäeval ühel ja samal ajal alanud kohtumistest viimasena kõlas lõpuvile Glasgow’s, kus kohalik Celtic alistas Rotterdami Feyenoordi 2:1. Neil meeskondadel on au pääseda aastate pärast jalgpalliviktoriinidesse küsimusega, kes osalesid Meistrite liiga viimases alagrupimängus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles