EM-hõbe Selevko tahab varsti juba võita. Mida ta selleks tegema peab?

Ville Arike
, reporter
Copy
Aleksandr Selevko emotsioon pärast Euroopa meistrivõistluste hõbemedali võitmist.
Aleksandr Selevko emotsioon pärast Euroopa meistrivõistluste hõbemedali võitmist. Foto: Tairo Lutter

Pole vale öelda, et Kaunases peetud Euroopa iluuisutamise meistrivõistlustel meeste üksiksõidus hõbemedali võitnud Aleksandr Selevko nihutas isiklikke rekordeid edasi seitsmepenikoormasaabastes astudes. Aga et süües kasvab isu, saab kohe küsida: mida peab Selevko tegema järgmise sammu astumiseks? Sest ta tegi ühtaegu nii elu parimad sõidud kui neisse jäi ka varu.

Lühikavas sai Selevko kolmapäeval varasemaga võrreldes kuus ja pool punkti enam – 90,05. Vabakavas tuli üle kaheksa punkti rohkem ehk 166,94. Kogusummaks tähendas see 256,99 punkti ning parandus 18,57 võrra, sest varasemad üksikute kavade tippmargid oli ta sõitnud erinevatel võistlustel.

Suveräänse kulla noppis tiitlikaitsja Adam Siao Him Fa Prantsusmaalt, kes võitu tunnetades vaimustas publikut ja tegi vabakava lõpus keelatud tagurpidisalto, mis tähendas kaht miinuspunkti. Sellele vaatamata edestas ta Selevkod 19,18 punktiga. Pronksi noppis 250,87 punktiga itaallane Matteo Rizzo, kes vabakavas sai küll teise koha, ent lühikavas saavutatud ligi kümnepunktiline puhver jättis Selevko temast selgelt ettepoole.

Üliõnnelik Selevko tunnistas pärast võistlust Kaunases Postimehele ausalt: «Ma ei võidelnud esikoha eest, selle saamiseks pole mul veel kavas piisavalt vajalikke elemente. Ma veel ei ole võitmiseks valmis.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles