Kalev/Cramo palkas Saksamaa tippklubis mänginud tagamehe

Postimees Sport
Copy
Ben Shungu (palliga).
Ben Shungu (palliga). Foto: IMAGO / Norbert Schulz / SCANPIX

Valitseva korvpalli Eesti meistri BC Kalev/Cramo meeskonnaga on liitunud 26-aastane ameeriklasest tagamängija Ben Shungu.

2017/18. hooajal astus Shungu NCAA I divisjonis mängiva Vermonti ülikooli korvpalli programmi. Sportlasstipendiumita Shungu oli esimesel aastal treeningmängija rollis ja piirdus tagasihoidliku statistikaga, kuid järgnevate hooaegadega tõestas end piisavalt, et teenis välja nii stipendiumi kui ka koha põhimeeskonnas. Viimasel ülikooli hooajal jäi Shungu keskmisteks näitajateks 34 mänguga 16,3 punkti, 4,6 lauapalli ja 2,3 resultatiivset söötu.

Ülikooli järel, 2022/23. hooajal sõlmis Shungu lepingu tugeva Saksamaa BBL klubi MHP Riesen Ludwigsburgiga, mis lisaks koduliigale mängib aastaid FIBA korvpalli Meistrite liigat. Peale kuut mängu vahetas Shungu klubi ja asus mängima Saksamaa teises Pro A liigas PS Karlsruhe Lionsi meeskonnas, kus 18 mänguga viskas keskmiselt 14,1 punkti, võttis 4,2 lauapalli ja andis 2,6 resultatiivset söötu. Tänavu liitus Ben Shungu sama liiga Art Giants Düsseldorfi meeskonnaga.

Peatreener Heiko Rannula kirjeldab värsket täiendust järgmiselt: «Ben on füüsiliselt tugev ja agressiivne mängija. Tema tulek toob meeskonnale kindlasti kiirust ja füüsilisust juurde, lisaks tundub ta olevat hea töövõime ja potentsiaaliga kaitsemängija.»

Vigastuste ja külmetushaiguste tõttu hõreda koosseisuga Kalev/Cramo eest teeb Ben Shungu suure tõenäosusega oma debüütmängu juba kolmapäeval Kalevi Spordihallis Avis Utilitas Rapla meeskonna vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles