Hispaaniast lahkunud Konontšuk jätkab karjääri Saksamaal

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Artur Konontšuk
Artur Konontšuk Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallikoondise ääremängija Artur Konontšuk jätkab karjääri Saksamaal, mehe uueks leivaisaks on sealses kõrgliigas praegu 10. kohta hoidev Oldenburg. 

Eelmisel hooajal Kalev/Cramos särama löönud Konontšuk liitus suvel Hispaania kõrgliigaklubiga Granada, kuid kuna seal kuivasid 23-aastase pärnaka mänguminutid tasapisi kokku, otsustas ta hiljuti klubist lahkuda. 

Tema uueks mängupaigaks on kaheksa võidu ja üheksa kaotusega Saksamaa kõrgliigas 10. kohta hoidev Oldenburg, kes vajas eesliini täiendust, kuivõrd vigastustega on järjepanu kimpus erinevad mehed: Norris Agbakoko, Brekkott Chapman, Deane Williams ja Alen Pjanic. Esialgu löödi Konontšukiga käed hooaja lõpuni. 

«Olen tiimimängija. Üritan väljakul alati õigeid otsuseid teha. Mul on hea eemalt vise ja olen piisavalt mitmekülgne, et erinevatel positsioonidel kasutada. Ootan Saksamaa kõrgliigas mängimist. [Mullu Kalev/Cramo ridades] Bambergi ja Crailsheimi vastu mängides sain aimu, kuidas Saksamaa tiimid mängivad ja mulle meeldis see. Arvan, et saan Oldenburgi aidata,» tutvustas 202-sentimeetrine mängumees pressiteate vahendusel ennast klubi poolehoidjatele.

Oldenburgi peatreeneriks on Pedro Calles, kes juhendas vahemikus 2020–2022 Hamburg Towersi eesotsas töötades ka Maik-Kalev Kotsarit. Oldenburgis on ta peatreeneri ametis 2022. aastast alates.

«Arturil on Euroopa korvpallis kogemusi, olles mänginud nii FIBA Europe Cupil kui ka Hispaanias. Ta on suur äär, kes suudab kaugvisetega mängu laiali tõmmata. Praeguses olukorras peab olema võimeline täitma ka teisi positsioone. Mõistagi vajab uus mängija aega, et meie süsteemi ja stiiliga kohaneda, kuid sellele vaatamata aitab Artur meid juba esimesest päevast, sest tõstis meie treeningute taset,» sõnas juhendaja.

Oma debüüdi Saksamaa kõrgliigas võib Konontšuk teha juba laupäeval, mil Oldenburg võõrustab neist tabelis eespool olevat Ludwigsburgi.

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles