Punktikohtade rekordi püstitanud Aigrot teise hüppevooru ei lubatud

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Artti Aigro
Artti Aigro Foto: Leonhard Foeger / Reuters / Scanpix

Eesti suusahüppaja Artti Aigro jõudis Jaapanis Sapporo MK-etapil taas punktikohale, kuid teise hüppevooru teda ei lubatud.

24-aastane Aigro hüppas avavoorus 117 meetrit, mille eest teenis 97,3 punkti ning oli avavooru järel 29. kohal.

Teist hüpet ta teha ei saanud, sest põrus kombinesoonikontrollis. «Minu enda viga. Edasipääs selgus suhteliselt vooru lõpus, pidin kiirustama uuesti üles, et hüpata teisena. Ma ei jõudnud enam ajaliselt kombinesooni kontrollida,» lausus Aigro.

Oma avavooru hüppega eestlane täiesti rahule ei jäänud. «Kindlasti ei olnud parim hüpe, kuid siiski hea sooritus. Esimeses voorus läksin natukene liiga ahneks ja üritasin kiiresti lendama saada, mis karistas mind ära. Vahed olid väga väikesed, see jättis hea võimaluse kõrgemale kerkimiseks,» ütles ta.

Sel hooajal on Aigro teeninud MK-punkte üheksal osavõistlusel, mis tähistab tema rekordit. Varasem punktikohtade tippmark oli hooajal 2020/21, mil ta jõudis 30 parema sekka kaheksal korral.

Seejuures on ta MK-punkte teeninud viimasel neljal võistlusel jutti. «Olen hüppemäel leidmas enesekindlust. Hooaja algus oli üle kivide ja kändude, kuid viimased võistlused on pakkunud head meelt ja loodan, et järgmised viis nädalat, mis on hooaja lõpuni jäänud, suudan seda stabiilsust säilitada ning veelgi kõrgemate kohtade eest võidelda,» oli ta lootusrikas.

Sapporo MK-etapi võitis sloveen Domen Prevc (136,5 m ja 139,5 m), teine oli jaapanlane Ryoyu Kobayashi (133 m ja 139 m) ning kolmas norralane Kristoffer Eriksen Sundal (139,5 m ja 138 m).

Jaapani 51-aastane igiliikur Noriaki Kasai pääses küll lõppvõistlusele, ent piirdus 107,5-meetrise hüppega, mis andis 43. koha. Päev varem peetud võistlusel teenis ta 28. koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles