VIDEO Karjääri parimat tulemust korranud Tuuli Tomingas pääses USAs lilletseremooniale!

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tuuli Tomingas
Tuuli Tomingas Foto: Greta Külvet/Elsf

Laskesuusatamise MK-etapp USAs Soldier Hollow's jätkus naiste 10 km jälitussõiduga. Eesti koondise parimana teenis Tuuli Tomingas kuuenda koha.

Jälitussõidus starditi reedel toimunud sprindivõistluse põhja. Mäletatavasti teenisid naistepäeval Tuuli Tomingas sprindis 10., Regina Ermits 15. ja Johanna Talihärm 49. koha.

Eestlannadest suutis jälitussõidus vägevaimat minekut näidata Tomingas, kes suutis kiire suusasõiduga väga kõrgete kohtade eest heidelda. Lõpuks finišeerus kahel trahviringil käinud Tomingas kuuendal kohal, edestades lõpuspurdis seejuures sprindis valitsenud Justine Braizas-Bouchet'd.

Jälitussõidus triumfeeris prantslanna Lou Jeanmonnot, kes pani lõpus 0,4 sekundiga paika Lisa Vittozzi. Viimasena astus pjedestaalile teine prantslanna Julia Simon, kes kaotas võitjale lõpuks 1.01,0. Tomingat, kes finišeerus Jeanmonnot'st 1.24,7 hiljem, edestasid veel ka Karolina Knotten ja Lena Häcki-Gross.

Foto: Kuvatõmmis

Kuues koht tähendas, et Tuuli Tomingas pääses karjääris teist korda laskesuusatamise tippkonkurentsis lilletseremooniale. Kui esimene kord saabus möödunud aastal MMi tavadistantsil, siis sedapuhku õnnestus see MK-sarjas. Tomingase varasem parim tulemus MK-sarjas oli seitsmes koht 2020. aasta Kontiolahti tavadistantsist.

Korraliku etteaste tegi ka Regina Ermits. 15. kohalt võistlust alustanud Ermits käis kohe avatiirus kolmel trahviringil, ent suutis seejärel ülejäänud lasketiirud puhaste paberitega läbida. Lõpuks teenis ta 19. koha, kaotades võitjale 2.47,6. Johanna Talihärm käis täna neljal trahviringil, ent ta sai pärast kolmandat lasketiiru liidrilt ringiga sisse. Seetõttu tuli tal rajalt maha astuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles