Vigastuse pealt MMile minev Petrõkina: väike risk on

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Niina Petrõkina
Niina Petrõkina Foto: Madis Veltman

Detsembris vasaku jala pindluu murdnud iluuisutaja Niina Petrõkina pole praeguseks küll 100-protsendiliselt terve, kuid sellest hoolimata on ta valmis järgmisel nädalal Kanadas Montrealis toimuval MMil võistlustulle astuma.

«Muidugi minu peamine eesmärk on sõita mitte halvemini kui eelmine aasta, vaid isegi paremini. Kuid peab vaatama realistlikult nendele asjadele otsa, ma ikkagi kaotasin kaks kuud oma ettevalmistusest,» sõnas mullu üheksandaks platseerunud Petrõkina ERRile.

Kuna jalg annab treeningutel jätkuvalt tunda ega võimalda kõiki hüppeid korralikult teha – välistatud on näiteks kolmene toe-loop –, korrigeerisd nad ühes treener Svetlana Varnavskajaga ka kava.

«Ma panin kavasse kolmese salchow'i kaskaadis, aga siiamaani see ei ole veel nii stabiilne, sest jalg ei hoia nii nagu ta peaks hoidma, sest mingi vale liigutus ja ma teen endale haiget või mul ei tule välja hüpe,» ütles Petrõkina.

«Väike risk on, sest ei tea, kuidas jalg hakkab ennast tundma andma võistlustel, aga ma olen hetkel kavu nii palju kui võimalik läbi sõitnud.»

Iluuisutamise MM saab Montrealis avalähte 20. märtsil ning naisüksiksõitjad, keda on üles antud koguni 35, astuvad jääle kohe avapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles