VIDEO Vaata, kuidas testib Ott Tänak MM-ralliks

Karl Mihkel Eller
Copy
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Romain Thuillier / Hyundai Motorsport

Järgmisel nädalal jätkub ralli MM-sari neljanda etapiga Horvaatias ning meeskonnad on enne hooaja esimest puhast asfaldirallit ametis testimistega. Teisipäeval sai Horvaatias testida Hyundai sõitja Ott Tänak.

Toyota sõitjad testisid Horvaatia ralliks eelmisel nädalal, Hyundai alustas katsetustega sel nädalal. Eile sai sõita MM-sarja liider Thierry Neuville, eile Tänak ja täna peaks testima Andreas Mikkelsen.

Tänaku hooaeg pole alanud oodatult, kõigil kolmel esimesel etapil on ta teinud saatuslikud eksimused, mis on ta poodiumiheitlusest välja kukutanud. Seni on tema parim tulemus avaetapi Monte Carlo neljas koht.

Eesti parimal rallimehel on koos 33 punkti, mis annab punktitabelis neljanda koha. Tiimikaaslasest liidrist Neuville'ist jääb ta maha 34 punktiga. Teine on 61 punktiga Elfyn Evans (Toyota) ja kolmas 46 punktiga Adrien Fourmaux (Ford).

Horvaatia MM-etapil on kavas 20 kiiruskatset kogupikkusega 283,2 km. Pikal avapäeval on kavas kaheksa katset pikkusega 119,7 km, laupäeval veel kaheksa 108,7 km pikkusega katset. Pühapäeval, kui laual on lisapunktid, sõidetakse neli katset, mil on pikkust 54,7 km.

Pärast Horvaatiat ootab MM-sarjas ees seitse kruusarallit ning asfaldil sõidetakse uuesti hooaja lõpus, kui on kavas Kesk-Euroopa ja Jaapani ralli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles