Raieste tegi Baskonia-karjääri ühe parema mängu ja hoidis nende hooaja elus

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Sander Raieste.
Sander Raieste. Foto: L. Rico

Eesti korvpallikoondislaste Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Baskonia unistus jõuda Hispaania liigas tänavu kohamängudele, püsib veel napilt elus. 

Üheksandat kohta hoidev Baskonia võõrustas täna neist kaks kohta eespool paiknevat UCAM Murciat, kelle vastu vajati nui neljaks võitu. Matši alustatigi hoogsalt, võites avaveerandi 30:24, kuid poolajal mindi riietusruumi ikkagi 46:48 kaotusseisus.

Kolmandal veerandajal õnnestus Baskonial siiski jõukausid enda kasuks kallutada: selle lõppedes juhiti kümne punktiga (69:59) ja lõpuks teeniti 94:79 võit. 

Suurt rolli võidus mängis ka Sander Raieste, kes viibis väljakul koguni 16 minutit, visates selle ajaga 12 punkti (kolmesed 4/4) ja võttes kaks lauapalli. Tema +/- näitaja oli +15. 

Oma Baskonias veedetud aja jooksul on Raieste vaid korra varem enam punkte visanud: seda eelmisel hooajal, kui ta kostitas Tenerifet 15 sangaga. Üldse oli tegemist kolmanda korraga, kui meie mees jõuab Baskimaa klubi eest kahekohalise punktisummani: Euroliigas on ta punktirekord 11 silma.

Kotsari panus oli sel korral tagasihoidlikum, ent samuti korralik. 14 minutiga kogunes tema arvele viis punkti ja kuus lauapalli. Samas oli keskmängija +/- näitaja tiimi halvim -14. 

Baskonia resultatiivseimad olid täna Vanja Marinkovic 29 ja Chris Chiozza 15 punktiga. Murcia leeris viskas Dustin Sleva 16 punkti. 

Nagu öeldud, siis tänu võidule püsib Baskonia kohamängude unistus veel elus, kuid selle jaoks läheb neil vaja ka õnne. Nimelt hoiab viimasest play-off'i viivast kohast hetkel kinni Manresa, kel on ette näidata üks võit rohkem. 

Viimases voorus on Baskonial võimalik siiski samale pulgale tõusta, kuid selleks peavad nemad võõral väljakul üle olema tabeliliider Madridi Realist ja Manresa kaotama kuuendal kohal paiknevale Tenerifele.

Võrdsete võitude korral võetakse viigilahutajana kasutusele omavahelised mängud, kus edu saadab Baskoniat.

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles