Pikalt vähemuses seisnud lätlased tegid fännidele kingituse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Läti koondis teenis MMil juba kolmanda võidu.
Läti koondis teenis MMil juba kolmanda võidu. Foto: LETA/Edijs Pālens/SCANPIX

Läti jäähokikoondis on Tšehhis toimuvat MMi alustanud kolme võiduga. Kui esimesed kaks saabusid lisaajal, siis sedapuhku piisas Kasahstani alistamiseks normaalajast.

Lätlased mängisid B-alagrupi esimestes kohtumistes kõige napimalt lisaajal üle nii Prantsusmaa kui ka Poola. Kolmandas kohtumises Kasahstaniga oldi samuti favoriitidena jääl.

Kohtumine algas lätlastele siiski keeruliselt, sest mitmed karistusminutid tähendasid pidevalt vähemuses mängimist. Siiski suudeti enda värav puutumatuna hoida ja avakolmandik 0:0 skooriga lõpetada.

Teisel perioodil otsustati suuresti kohtumise saatus. Kohtumise 32. minutil viis lätlased juhtima 33-aastane Roberts Bukarts ja mõned hetked hiljem suurendas eduseisu kuus aastat noorem Haralds Egle. Viimasel perioodil enam kumbki meeskond sihile ei jõudnud ja tabelisse kirjutati Läti 2:0 võit. Nõnda said lõpuks Läti jäähokisõbrad närve puhata, mis eelmistes mängudes selgelt kulusid.

Pärast kolme vooru on Läti B-alagrupis hoidmas täiseduga jätkava Rootsi (9 punkti) järel seitsme silmaga teist positsiooni. Nelile järgnevad Slovakkia viie, USA nelja ja Kasahstan kolme punktiga.

A-alagrupis suutis üllatuslikult Norra alistada 3:1 Taani.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles