Varuväravavahi supertõrjed otsustasid ilmselt Premier League'i tiitli

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Erling Haaland tänab supertõrjetega hiilanud Stefan Ortegat.
Erling Haaland tänab supertõrjetega hiilanud Stefan Ortegat. Foto: David Klein

Manchester City jalgpalliklubi fännid peavad tänama õnne, vanajumalat ja varuväravavaht Stefan Ortegat, et neil on eesootaval nädalavahetusel võimalik kindlustada Inglismaa meistritiitel. 

City kohtus teisipäeva õhtul n-ö tagantjärele voorus Tottenham Hotspuriga ning vajas võitu, et Premier League'i liidriks tõusta. See ka teeniti – 2:0 – kuid väga suurt rolli selles mängis just pingilt sekkunud Ortega.

City asus kohtumist juhtima 51. minutil, kui värava lõi, üllatus-üllatus, Erling Haaland. Kohtumise võtmesündmused hakkasid hargnema aga 69. minutil, mil Ederson sai kokkupõrkes Cristian Romeroga vigastada ja tema asemel sekkus Ortega.

Vahetusest sekkunud n-ö külm väravavaht ei näidanud postide vahel aga mingit roostet, vaid säras hoopiski kahe supertõrjega, kui pareeris Dejan Kulusevski ja Heung-min Soni üritused, hoides Tottenhami nõnda kuival. Just tänu nendele tõrjetele pärjas kohtumist otseülekandes näidanud Sky Sports sakslast ka mängu parima tiitliga.

Kohtumise lõppskoori 2:0 vormistas lisaminuti penaltist Haaland, mis tähendab, et City edestab enne viimast vooru Londoni Arsenali kahe punktiga.

Nõnda polegi neil tiitli kaitsmiseks vaja teha muud, kui pühapäeval olla koduplatsil üle West Ham Unitedist. Kui helesinised peaksid seal aga koperdama – vahet pole, kas kaotus või viik – ja Londoni Arsenal samal ajal võitma Evertoni, rändab tänavune Premier League'i tiitel hoopiski pealinna.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles