HOKI MM Saksamaa rappis Lätit nagu rannamees rotti

Copy
Saksamaa koondislane Dominik Kahun.
Saksamaa koondislane Dominik Kahun. Foto: imago/Andreas Beil/Scanpix

Tšehhis jätkuval jäähoki MMil sai suure võidu Saksamaa, kes alistas 8:1 Läti.

Sakslased läksid avakolmandikuga 2:0 juhtima ning panid teise 20 minuti alguses sisse järgmise käigu. Esimese kümne minuti ja 54 sekundiga visati tervelt neli väravat ja nõnda oligi mäng tehtud.

Väga ühtlaselt tegutsenud Saksamaa ridades sai ainult üks mees kirja kaks väravat: John Peterka. Läti autabamuse eest hoolitses teise kolmandiku lõpus Markuss Komuls.

Esimese kaotuse saanud Läti jätkab B-grupis teisena, Saksamaa on kohe nende kannul.

A-alagrupi kohtumises Tšehhi ja Taani vahel nägi samuti palju väravaid. Võõrustajad juhtisid 24 sekundit enne teise kolmandiku lõppu 3:1, aga siis viskasid skandinaavlased viie minuti jooksul kaks väravat ja tõid viigi majja.

Tšehhid sellest aga ei heitunud, kuna Tomaš Kundratek taastas poolteist minutit pärast viigiväravat kodupubliku lemmikute eduseisu. Järgmise viie minuti jooksul viskasid nad veel kaks väravat, mis tegi võidu kindlaks. Lõppskooriks jäi 7:4, viimasel kolmandikul skooriti suisa kuus korda.

Võõrustajad on kolme võidu ja ühe kaotusega grupi liidrid, aga täiseduga jätkavatel Kanadal ja Šveitsil on üks kohtumine varuks. Taani on kuues, nende saldo on üks võit ja kolm kaotust.

Tagasi üles