VIDEO Baskonia sai 30 001 eurot trahvi

Copy
Laest alla potsatanud valgustit on näha pildi vasakus ääres.
Laest alla potsatanud valgustit on näha pildi vasakus ääres. Foto: Kuvatõmmis videost

Eesti korvpallikoondislaste Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste leivaisa Baskonia sai Baskimaa valitsuselt 30 001 euro suuruse trahvi.

10. märtsi Hispaania meistrivõistluste kohtumises Baskonia ja Barcelona vahel kukkus üks Fernando Buesa Arena valgusti laest alla otse platsile, kui mängus oli aeg maha võetud ja parketil tegutsesid maskott ja tantsutüdrukud. Õnneks ei kukkunud valgusti kellelegi peale, küll aga tantsutüdrukule väga lähedale.

Videot tasub vaadata alates 13. sekundist:

Baskimaa meedia kirjutab, et 15 meetri kõrguselt kukkus alla üheksa kg kaalunud valgusti. Kohalikud ametivõimud võinuks meelelahutusseaduse rikkumise tõttu määrata klubile kuni 150 000 euro suuruse trahvi, aga otsustasid lõpuks miinimumsumma kasuks.

Valgusti kukkus alla, sest see oli puudulikult paigaldatud. Kui kõik oleks tehtud nagu kord ja kohus, oleks valgusti küll kukkunud, aga jäänud tänu turvatrossile õhku rippuma.

Kuigi kohalik meedia ei täpsustanud, miks nii, kirjutavad nad, et Baskonial on võimalik saada trahvist 40-protsendiline allahindlus ehk tasuda tuleks 18 000 eurot. Samuti on klubil võimalik trahviotsus edasi kaevata.

Märksõnad

Tagasi üles