FOTO Rovanperä näitas oma uut kaunitari

Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: Sebastian Marko / Red Bull Content Pool

Autoralli valitsev maailmameister Kalle Rovanperä esitles ühismeedias oma uut BMW M5, millega hakkab osalema driftivõistlustel.  

«Lubage ma tutvustan teile oma uut rohujuuretasandi driftiautot. Olen alati tahtnud midagi veidi teisiti teha ja E60 M5 on kindlasti midagi sellist, mida iga päev driftiautona ei näe,» kirjutas soomlane Instagrami postitatud pildi juurde. 

«Ma ei jõua ära oodata, et saaksin seda autot testida ja arendada,» lisas Rovanperä, kes siiani kasutanud driftimiseks Toyota Supra A90t.

Kuna Rovanperä lööb autoralli MM-sarjas tänavu kaasa pole kohaga, on see andnud talle võimaluse tegeleda ka muude hobidega. Nõnda on ta teatud etappidel võistlemas veel kestvussõidus ja driftimises.

Drifti ABC

Driftivõistlustel hinnatakse libisemisnurka, kiirust ja märgitud trajektooril püsimist. Autot ei tohi kordagi sirgeks lasta.

Kõigepealt sõidetakse kvalifikatsioon, järgnevad tandemisõidud. Esimene auto peab sõitma täpselt oma kvalifikatsiooni sõidujoonel, tagumine sõitja teda jäljendama. Kasuks tuleb julgus konkurendile võimalikult lähedal sõita, temaga kokku puutuda ei tohi.

Võistlejal on katse alguses 100 punkti, kohtunikud annavad vaid miinuseid. 30 punkti saab kiiruse, sama palju sõidunurga ja -joone eest, lisaks 10 punkti sõu eest.

Märksõnad

Tagasi üles