Kiiruse leidnud Tänak läheb Sardiiniasse võidumõtetega (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Hyundai Motorsport

Järgmisel nädalavahetusel sõidetakse autoralli MM-sarja kuues etapp Sardiinias. Hyundai meeskonnas kihutav Ott Tänak läheb sellele vastu suurte ootustega.

Tänak, kes hoiab MM-sarjas kolmandat positsiooni, on enne Sardiinia rallit optimistlik ja võib isegi öelda ootusärev. Ta oli selgelt rahul mai alguses toimunud Portugali ralliga, kus saavutas teise koha. Nüüd soovib ta tulemust veelgi parandada ja see tähendaks rallivõitu.

«Meil jääb selja taha ütleks hea ja kindel nädalavahetus Portugalis. Soovime sellele tulemusele järgmisi ehitama hakata ja nüüd on see veidi lihtsam, kuna oleme leidnud kiirust juurde.

Sardiinias ootavad meid mõned suured väljakutsed, kuna tee võib muutuda libedaks ja keeruline leida vajalikku haarduvust. Lisaks sellele muudavad väga kõrged õhutemperatuurid olukorra veelgi nõudlikumaks,» lausus Tänak pressiteate vahendusel, kus kinnitas, et rehvivalik määrab Sardiinias väga palju.

«Samadel rehvidel korduvate kiiruskatsete läbimine muudab tugeva komplekti valimise keerukamaks. Nõnda vajame seadistuse abil palju suuremat veojõudu. Eriti olukorras, kus stardime esimeste hulgas.

Kokkuvõttes on Sardiinia ralli võistlus, kus sõitmine on oluliselt huvitavam ja olen alati seda eelistanud. Olime juba Portugalis lähedal võidule, kuniks rehvipurunemine selle rikkus. Seega on meie plaan olla Sardiinias paremad,» lisas Tänak.

Sardiinia MM-ralli sõidetakse 30. maist 2. juunini. Postimees vahendab seda otseblogis.

Tagasi üles