WRC-autosid ei keerata uuel aastal pea peale

Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja.
Ott Tänak ja Martin Järveoja. Foto: Hyundai Motorsport

Ralliringkondades on mõnda aega muretsetud selle pärast, mis saab Rally1-autodest tänavuse aasta lõppedes. Väljaanne DirtFish kirjutab aga nüüd, et põhimõtteliselt on põrinamaailma tagatubades otsustatud, et mitte midagi.  

Nimelt eksisteeris mõnda aega variant, et tänavuse hooaja järel krutitakse senised Rally1-autod aeglasemaks ja Rally2-autod kiiremaks.

Kui Toyota meeskond hakkas säärastest sahinatest tulenevalt isegi uue prototüübi kallal tööd tegema, siis Hyundai meeskond otsustas kohe kõik munad ühte korvi panna ning jätkata ainult senise Rally1-auto arendust.

Küll saatsid kõik kolm autofirmat, see tähendab lisaks veel M-Sporti, Rahvusvahelise autoliidu mootorispordi komisjonile palvekirja, kus avaldati soovi, et olemasolevad tehnilised reeglid Rally1-autodele kehtiks kuni 2026. aasta lõpuni, nagu oli alguses kavas.

Kuigi ametlikult otsustatakse selle üle, et nii jääb, 11. juunil toimuval maailma mootorispordi nõukogu (WMSC) istungil, siis DirtFishi väitel on juba paigas, et täpselt nõnda ka läheb.

Ühtlasi kirjutas DirtFish, et lähinädalate jooksul on lootus paika saada ka 2027. aastast kehtima hakkavad regulatsioonid.

Märksõnad

Tagasi üles