Väga stabiilne ja kiire: vormel 2 liider Aron on kahe jalaga maa peal

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Paul Aron.
Paul Aron. Foto: @Envision_Racing/X

Eesti vormelisõitja Paul Aron on vormelimaailma tugevuselt teises sarjas F2s tegemas suurepärast hooaega, kui on pärast viit etappi liider. Meie mees on olnud nii kiire kui ka stabiilne.

Pärast kümmet sõitu on Aronil koos 80 punkti, edestades prantslast Isack Hadjarit (78) ja Barbadose noorukit Zane Maloneyt (69). Eestlasel pole küll ühtegi sõiduvõitu, aga ta on viis korda olnud poodiumil ning jäänud vaid ühel sõidul punktikohalt välja.

«Kui vaatame minu eelmist aastat F3-sarjas, siis olin ka seal kõige stabiilsem sõitja,» ütles ta tänasel Monaco etapi põhisõidu järgsel pressikonverentsil. «Minu lähenemine on tänavu olnud samasugune, sest olen uustulnuk, uues tiimis ja me ei teadnud, kuidas meil võiks minna.»

Aroni sõnul ei ürita ta kvalifikatsioonis endast sada protsenti rajale jätta, sest nii on lihtne vigu teha. Ta üritab lihtsalt olla kõrges mängus, ehkki mõistagi tahavad nii eestlane kui ka tema tiim Hitech tõusta pjedestaali kõrgeimale astmele. 20-aastane eestlane loodab, et veidi vähem kui kuu pikkuselt pausilt naastes on ta koos tiimiga ajasõidus veidi etem ja see tõstab mõistagi ka võitmise tõenäosust.

Aronilt küsiti ka, kas punktitabeli esikoht muudab tema jaoks midagi. «Ma ei usu seda,» alustas ta vastamist. «Hooaeg on veel varajases faasis. Peame tiimiga arenema ning uustulnukana üritan autoga igal etapil paremaks saada. 

Monacos tegime hooaja parima kvalifikatsiooni, kui olime neljandad. Me polnud esikohast üldse kaugel. Areng ajasõidus ongi meie eesmärk, sest meie kiirus võidusõidus on olnud parim. Liidrikoht on tore, aga veel on teha palju tööd.»

F2-sari jätkub 21. juunil Barcelona GP ajasõiduga. Hooajal on kokku 14 etappi.

Märksõnad

Tagasi üles