BLOGI Kalev/Cramo seljatas Tartu taas kindlalt ja krooniti Eesti meistriks

Copy

Eesti meistrivõistluste kolmas finaalmäng kujunes taas küllalt ühepoolseks. BC Kalev/Cramo tegi Tartu Ülikool Maks & Mooritsa vastu teise poolaja alguses sisse 19 punkti suuruse vahe, võitis 79:61, jäi seeria kokkuvõttes peale 3:0 ja krooniti meistriks.

Kui esimene mäng (Tartu juhtis kaheksa minutit enne lõppu 8 punktiga, kuid kaotas lõpuks 67:73) andis lootust, et sellest tuleb põnev seeria, siis tegelikkus osutus karmimaks. Kodus peetud teises mängus ei saanud tartlased palli kuidagi korvi ja kaotasid 61:82 ning sama kordus eile õhtul Tallinnas Tondiraba hallis.

Ehkki esimene veerandaeg lõppes punktide poolest tasavägiselt (18:17), oli Kalev see, kel jäi veel käik ja teinegi varuks. Teisel perioodil tihendati kaitset ja külalistel lasti visata ainult 10 punkti, vaheajale mindi seisul 35:27.

Kui teises mängus tabas Tartu esimesest 28 viskest 5, siis eile poolajaga 34st 10 ehk samuti mitte midagi hiilgavat. Seejuures jättis peatreener Priit Vene avapoolajal pingile kogenud Rain Veidemani ja lätlasest tsentri Davis Rozitise, kes olid eelmistes mängudes olnud kahvatud. Esmakordselt ses seerias kasutas ta aga Rando Roosi ja Aleksander Tassat.

Teise poolaja alguses lülitas Kalev sisse ka kaugvisete käigu (avapoolajal jäädi kaugelt kuivale), tegi nelja minutiga 14:3 spurdi ja kõik sai selgeks. Edasine oli vormistamise küsimus.

Heiko Rannula on Kalevi peatreenerina nüüd kahe aasta jooksul võitnud koduliigas kõik 18 play-off-mängu.

Enne mängu:

Tartu meeskonna retoorika on hooaja jooksul olnud ambitsioonikas, pärast üheksa-aastast vaheaega soovitakse kuld taas endale saada. Selleks tehti Eesti-Läti liiga mängude lõppemise järel ka vahetus treeneripingil, Gundars Vetrat asendas Priit Vene.

Läinud nädala kolmapäeval Tallinnas peetud finaalseeria avamängus juhitigi veel kaheksa minutit enne lõppu 8 punktiga, kuid siis kiilus mäng kinni ja tuli vast võtta kaotus 67:73. Kolm päeva hiljem Tartus valitses Kalev toimuvat juba täielikult, võites 82:61.

Sarnane oli ka mullune stsenaarium, kus Tallinnas peetud 1. ja 3. mäng olid põnevad, Tartus aga läks asi ühepoolseks. Kalev võitis lõpuks 3:0 ning on kahel viimasel hooajal Heiko Rannula käe all võitnud play-off'is kõik seni peetud 17 mängu.

Kas Tartul on veel jaksu mängu tagasi tulla või lõpeb hooaeg täna?

Tagasi üles