Latvala luges Toyota esinumbrile epistlit

Copy
Elfyn Evansi kiirus pole Jari-Matti Latvala hinnangul piisav.
Elfyn Evansi kiirus pole Jari-Matti Latvala hinnangul piisav. Foto: Andreas Solaro / AFP / Scanpix

Elfyn Evans hoiab küll autoralli MM-sarja kokkuvõttes kolmandat kohta, kuid tšempioni kandidaadile väärilist kiirust mitte.

Waleslane lõpetas küll pühapäeval Sardiinias neljandana, kuid jäi puhtalt kiirusega alla nii Ott Tänakule, Sebastien Ogier'le, Thierry Neuville'ile, Dani Sordole, Takamoto Katsutale kui kohati ka Adrien Fourmaux'le. Evans ütles nädalavahetuse jooksul korduvalt, et ta lihtsalt ei tunne end Toyota masinas mugavalt.

Siiski üsna stabiilsete esitustega on ta kogunud korraliku skoori. Tal on Tänakuga võrdselt 104 punkti, liidrist Neuville'ist lahutab 18 silma.

«Elfyn ei esinenud mingis mõttes hästi siin ega ka Portugalis. Ühtlase sõiduga õnnestus tal mõned punktid tagasi võita ja positsiooni parandada,» arutles Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala.

«Tipus käib nüüd veelgi tihedam võitlus. Kindla peale kulgemine pole enam piisav. Peame sõitma hakkama ja sellega kohe Poolast alustama. Kõik peavad selleks valmis olema.»

Viimased read käisid ikka Evansi kohta, kes on tänavu Toyota esinumber. Ogier ja Kalle Rovanperä teevad kaasa osakoormusega, Katsuta pole vähemalt veel tiitli püüdmiseks küps.

Nüüd ootavad ees kolm kiiret kruusarallit. Juuni lõpus kihutatakse Poolas, juulis Lätis ja augusti hakul Soomes.

Tagasi üles