Lilleküla skandeerituim mees Jürgen Henn: aitäh meeskonnale ja aitäh fännidele!

Copy
Jürgen Henn alustas Eesti koondise peatreeneri karjääri edukalt, Fääri saartest saadi jagu 4:1.
Jürgen Henn alustas Eesti koondise peatreeneri karjääri edukalt, Fääri saartest saadi jagu 4:1. Foto: Sander Ilvest

Kui Eesti jalgpallikoondise värske peatreener Jürgen Henn viis minutit enne Fääri saartega peetud mängu algust pingile sammus, skandeerisid fännid tema nime. Sama korrati mitmel korral mängu jooksul ja mõistagi ka pärast lõpuvilet, mil tabloo näitas Balti turniiri poolfinaalis Eesti 4:1 võitu.

«See oli kohati nagu uskumatu, töö teevad ikkagi mehed väljakul. Mängijate ees oli natuke piinlik. Nemad töötavad, nemad jooksevad, aga et selliselt hüüti, tekitas väga-väga uhke tunde ja tänan kõiki fänne toetuse eest. Niisugust atmosfääri pole staadionil ammu olnud. Aitäh meeskonnale ja aitäh fännidele! See keemia töötas mõlemat pidi,» lausus Henn pressikonverentsil tänulikult.

Eesti jäi Fääride vastu esimese poolaja keskel taha 0:1, kuid lõi 43. minutist alates neli väravat tagasi. «Mängu jooksul nägime episoodiliselt momente, kuidas oleme võimelised ja kuidas peaksime mängima. Oli väga palju positiivset ja oli ka asju, mida tahame parandada. Esimene hea samm on tehtud. Nüüd tahame need perioodid, kuidas me tahame mängida, venitada 90 minuti peale,» läks Henn mängulise poole juurde.

Ta lisas: «Vastaste väravani viinud olukorraga peame tööd tegema, kuid väravavõimaluste arvu poolest väärisime võitu. Vähem kogenud noored mehed olid tublid.»

Kui šveitslase Thomas Häberli käe all mängis koondis viie kaitsja ja enamasti ühe ründajaga, siis nüüd oli kaitsjaid neli ja ründajaid kaks. Ta analüüsis oma abilistega, milline taktika ühele või teisele mängijale sobib ning sellest lähtuvalt tegi ka valiku.

«Saime täna infot, kuidas mehed nendel positsioonidel töötavad. Alex [Tamm] on end hästi näidanud ning Henri [Anier] on koondises alati näljane ja lööb väravad. Kui niisugused mängijad on olemas, peame neid kasutama,» selgitas ta mänguskeemi valikut ründepaari tarvis.

Häberli käe all peamiselt keskkaitses mänginud Maksim Paskotši nihkus nüüd paremale äärele, vasakul äärel võttis aga koha sisse debütant Micahel Schjönning-Larsen, kelle hingele jäi vastaste värav. «Täna saab ta veel andeks. Üldiselt tegutses ta väga hästi, sest näitas täna sama, mida on näidanud Eesti liigas. Ta mängis julgelt ja enesekindlalt, tahtis kõvasti, oli rünnakul aktiivne,» hindas Henn debütandi partiid.

Keskväljale valis pealik Mihkel Ainsalu ja Rocco Robert Sheini, sest nägi, et nood tunnetavad, kuidas koondis mängida tahab. Henn oli mängu eel rahulik, sest kõigest kahe treeningupäevaga sai meeskond suures plaanis aru, mida tuleb väljakul teha.

Henn märkis, et Markus Poom ja Martin Miller lähevad Iirimaale koduklubi juurde ega sõida Leedus peetavale finaalmängule. «Balti turniir on koht, kus on võimalik midagi võita. Me ei tohi karta, et fännid meilt seda ootavad. Peamine on see, et fännid tuleksid õhinal staadionile,» vaatas Henn finaali poole.

Tagasi üles