Toyota esinumbri aus ülestunnistus: olen olnud põrgulikult hädas

Copy
Elfyn Evans
Elfyn Evans Foto: Luca Barsali / IPA Sport / Scanpix

Autoralli MM-sarjas tänavu Toyota tiimi esisõitja koormat kandva Elfyn Evansi jaoks ootavad ees väga olulised kuud.

Tegelikult on järgnevad, kolm kiiret kruusarallit otsustava tähtsusega kogu hooaega silmas pidades. Aga Evansi vormikõver on viimasel ajal liikunud selgelt alla, MM-tiitli rivaalide, Hyundai duo Thierry Neuville'il ja Ott Tänakul aga pigem üles. Eriti viimasel.

Waleslane on meie mehega ühel pulgal, teisel-kolmandal real, aga stabiilsete tulemuste taga ei peitu eriti kiirust. Näiteks viimati Sardiinias lõpetas Evans neljandana, aga jäi tempo poolest parematele selgelt alla. Alles viimane päev tõi veidi päikest pilve tagant välja. Mõni nädal varem Portugalis polnud seis etem.

Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala pakkus, et Evansit võib segada tiitlisurve. «Ma ei näe Elfyni sõidus piisavat lõtvust. Võib-olla mõtleb ta liialt punktidele. Siis kipub loomulik rütm kaduma,» sõnas ta Sardiinia ralli järel.

Nüüd DirtFishiga vesteldes polnud Evans aga sellega päris nõus.

«Asi pole selles. Olen autoga põrgulikult hädas olnud Portugali rallist saati. Oleme sealt alates arenenud, saan tunnet tagasi, aga see pole olnud lihtne,» märkis 35-aastane sõitja.

Sardiinia etapi viimane päev andis talle enim lootust. «Sain tunde tagasi. Kohe paranes märgatavalt ka üldine sõit. Nüüd pean selle emotsiooni edasi kandma.»

Esimene võimalus tõestamiseks avaneb järgmisel nädalal Poola teedel. Juulis kihutatakse Lätis, augusti hakul Soomes. Kõik on väga kiired kruusarallid.

«See on hea võimalus saada tagasi reele,» tõdes Evans. «Vähemalt teoorias peaks meie seis olema hea, sest auto töötas eelmisel aastal hästi nii Soomes kui ka Tšiilis. Peame kõvasti suruma hakkama.»

Hooaja seitsmendale, Poola etapile läheb MM-sarja liidrina Neuville, kel on koos 122 punkti. Tänak ja Evans kaotavad talle 18 silmaga.

Tagasi üles