Kahekordne olümpiavõitja sai koduaias väga raskelt viga

Copy
Katie Archibald.
Katie Archibald. Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS/Scanpix

Kahekordne olümpiavõitja Briti rattur Katie Archibald jääb aias kukkumise tõttu Pariisi olümpiamängudest eemale.

«Komistasin aias astmel ja suutsin kuidagi pahkluu välja väänata, sääreluu ja pindluu murda ja kaks sidet rebenesid. See oli teisipäev ja ma olen sellest ajast saati printsessirežiimis olnud (see võttis terve meeskonna kiirabi arste ja õdesid, et Tuhkatriinu jalg uuesti joonde saada). Mul oli operatsioon luude kinnitamiseks ja sidemete parandamiseks,» ütles Archibald.

«Aitäh suurepärasetele arstidele, õdedele, radioloogidele, kandjatele, füsioterapeutidele, kirurgidele ja paljudele teistele Manchesteri kuninglikus haiglas. Sada vabandust selle eest, mida see tähendab olümpiakoondise jaoks, kuhu ma ei kuulu,» lisas sportlane.

«Ma endiselt harjun selle kõigega, kuid otsustasin, et parem on seda avalikult kinnitada, mitte hoida saladuses. Võib-olla tulen tagasi rohkemate uudistega, võib-olla kaon mõneks ajaks sotsiaalvõrgustikest. Siiani ciao,» kirjutas Archibald sotsiaalvõrgustikes.

30-aastane sportlane on kahekordne olümpiavõitja. 2016. aastal võitis ta Rio de Janeiros võistkondlikus jälitussõidus kulla ja 2021. aastal Tokyos kestvussõidus tuli ta esimeseks. Lisaks on Archibald viiekordne maailmameister ja 20-kordne Euroopa meister.

Tagasi üles