Vorm üha paraneb! Jefimova püstitas juba EMi eelujumises hooaja tippmargi

Copy
Eneli Jefimova
Eneli Jefimova Foto: Tairo Lutter

Vilniuses jätkuvatel ujumise Euroopa juunioride ujumismeistrivõistlustel on kätte jõudnud kaks viimast võistluspäeva, eestlaste jaoks hoiab lõpuni põnevust Eneli Jefimova.

Pariisi olümpiamängudeks valmistuv Jefimova edenes oma põhialal 100 m rinnuliujumises täna õhtul peetavasse poolfinaali eelujumiste ülekaalukalt parima ajaga 1.06,36. Järgmist sportlast edestas ta enam kui 2,5 sekundiga.

Tegemist on Jefimova hooaja tippmargiga. Seni oli see kulla toonud Euroopa täiskasvanute meistrivõistluste finaalis ujutud 1.06,41. Isiklikust rekordist jäi Jefimovat lahutama kõigest 0,18 sekundit. Võib märkida, et tegemist oli alles eelujumisega ning üldjuhul on Jefimova saanud õhtuti paremaid aegu kui hommikul.

Samal alal pälvis Egle Salu ajaga 1.11,59 23. koha ja jäi poolfinaaliukse taha. Viimasena tagas edasipääsu aeg 1.11,07.

Väga lähedale jõuti 50 meetri liblikujumise Eesti noorte- ja juunioride rekordile, mis kuulub Kertu-Ly Alneki nimele ajaga 27,30. Veel noorte vanuseklassi kuuluv Maari Randväli läbis basseinipikkuse ajaga 27,39, Kirke Madar sai tulemuseks 27,42. Mõlemad neiud saavad võimaluse rekordit püüda õhtuses poolfinaalis, kuhu nad pääsesid vastavalt 15. ja 16. ajaga.

Märksõnad

Tagasi üles