Mitu aastat MM-kalendrisse kuulunud ralli pudenes kavast

Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja Horvaatia rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Horvaatia rallil. Foto: IMAGO / Nikos Katikis / IMAGO / PanoramiC / Scanpix

Mitu aastat MM-kalendrisse kuulunud Horvaatia rallit 2025. aasta WRC kavast ei leia.

Horvaatia ralli korraldajad kinnitasid, et viivitused oluliste dokumentide hankimisel jätsid nad 2025. aasta MM-kalendrist välja.

FIA ja WRC promootor teatasid, et järgmisel aastal võõrustavad MM-sarja etappi esmakordselt Paraguay, Saudi-Araabia ja Kanaari Saared. Lisaks on 2025. aastal kavas veel järgmised MM-rallid: Monte Carlo, Rootsi, Kreeka, Tšiili, Sardiinia, Kesk-Euroopa, Jaapani, Portugali, Keenia, Soome ja Eesti ralli, vahendab portaal WRC Fanatix.

Horvaatia ralli on pakkunud viimase kümnendi kõige intensiivsemaid võistlusi, kuna alates ürituse liitumisest WRCga 2021. aastal on seal toimunud ajaloo ühed kõige tihedamad finišid. Näiteks 2022. aastal edestas Soome rallisõitja Kalle Rovanperä lõppkokkuvõttes eestlast Ott Tänakut vaid 4,3 sekundiga.

WRC promootor pakkus Horvaatia ralli korraldajatele kolmeaastast pikendust perioodiks 2025–2027, kuid kuna ralli korraldajad ei suutnud vajalikke dokumente õigeaegselt hankida, kaotasid nad kalendris oma koha.

Nimelt tekkis korraldajatel probleeme valitsuse toetusega, vahendab portaal Dirtfish.

Horvaatia ralli korraldajad andsid teada, et neil on kindel kavatsus sõlmida WRC promootoriga leping aastateks 2026 ja 2027.

Tagasi üles