Rootsi noor olümpialootus jäi kokaiini tarvitamisega vahele

Copy
Oskar Edlund
Oskar Edlund Foto: @edlundoskar/Instagram

Rootsi olümpiameeskonnas võistlev tõkkejooksja Oskar Edlund on sel hooajal teinud väga häid tulemusi. 21-aastane Edlund jooksis maikuus riigi ajaloo neljanda aja 48,82 ja parandas kaks nädalat hiljem oma rekordit 48,70-le.

Nüüd on noormeest enne olümpiat taganud probleemid. Expressen paljastas, et Edlundile mõisteti eelmise aasta detsembris rahatrahv kokaiini tarvitamise eest.

Kuritegu toimus, kui Edlund veetis õhtu Stockholmi kuulsas Stureplanis. Stureplani väljak on tuntud kui Stockholmi luksusliku ööelu keskus.

Edlundi häiris arusaadavalt olümpia eelõhtul narkootsusest rääkimine. Expresseni sõnul värises noormehe hääl, kui ta oma mälestusi jõuluõhtust jutustas.

«Mul on kohutavalt häbi. See oli hooajaväline peoõhtu, kus mulle pakuti kokaiini. Võtsin rumalalt pakkumise vastu ja otsustasin proovida,» ütles sportlane.

Edlundi sõnul tarvitas ta korteris kokaiini, misjärel läks koos sõpradega Stureplani ööklubisse pidutsema.

«See oli kummaline kogemus ja ma ei käitunud normaalselt. Ööklubi töötajad tõmbasid mu kõrvale ja kutsusid politsei. Siis pidin andma uriiniproovi ja... Jah,» lisas rootslane.

Edlund otsustas oma tegu Rootsi kergejõustikukoondise eest varjata. Olukorrast rääkis ta vaid oma vanematele ja parimatele sõpradele.

Tagasi üles