Paul Aroni ülemusest sai F1 tiimipealik

Copy
Alpine'i F1 meeskonna vormel.
Alpine'i F1 meeskonna vormel. Foto: Hoch Zwei/SCANPIX

Prantsusmaa F1 meeskond Alpine kinnitas täna, et nende uueks tiimijuhiks saab britt Oliver Oakes, kes on käimasoleval hooajal ka vormel 2 meeskonna Hitechi boss. Sama meeskonna ridades sõidab Eesti vormelilootus Paul Aron, kes hoiab sarjas kolmandat kohta.

36-aastane Oakes on endine võidusõitja ning kuulus 2000ndate keskel ka Red Bulli järelkasvutiimi. 2015. aastal lõi ta Hitechi vormelitiimi ning on olnud selle juht kuni tänase päevani. Juuli viimasel päeval kinnitati aga kuluaarides levinud kuulujuttu, et Oakes’ist saab Alpine’i F1 meeskonna juht.

Alpine oli tänavuse hooaja alguses madalseisus, kuid on alates seitsmendast etapist suutnud punkte koguda ning on 11 silmaga kaheksandal kohal. Senine tiimipealik Bruno Famin lahkus tiimijuhi kohalt, kuid jätkab ettevõttes, täpsemalt emafirma Renault mootorispordi osakonnas.

Belgia F2 etapi ajal uuriti näiteks Paul Aronilt, kuidas ta sel hetkel Hitechi tiimipealikuks olnud Oakesi iseloomustaks. «Ta on väga otsekohene, mis mulle meeldibki. Olles olnud ise sõitja, ta teab, mida sõitja mõtleb ja tunneb. Hindan ka tema ausust. Kui teed midagi valesti, siis ta ütleb sulle ja kui õigesti, siis samuti. Tihtipeale võid hakata mõtlema valesid asju ja ta oskab sul aidata neist välja tulla,» rääkis 20-aastane eestlane.

Tagasi üles