Prantsusmaa rallifännid nõuavad, et Ogier sekkuks MM-tiitli heitlusesse

Copy
Sébastien Ogier
Sébastien Ogier Foto: McKlein / Toyota Gazoo Racing

Autoralli MM-sarjas on tekkinud olukord, kus kaheksakordne maailmameister Sebastien Ogier leiab end punktitabeli teiselt kohalt. See on tekitanud olukorra, kus Prantsusmaal nõutakse tema sekkumist tiitliheitlusesse.

Toyota rallimeeskonnas kihutav Ogier plaanis nii nagu viimastel aastatel kihutada MM-sarjas osalise koormusega. Nõnda osaleski ta hooaja kolmest esimesest etapist ainult Monte Carlos.

Alates neljanda osavõistlusena toimunud Horvaatia rallist on prantslane alati kohal olnud. Ainult Poolas oli ta sunnitud võistlusest loobuma, kuna tegi rajaluure ajal avarii, mis ei lubanud startida.

Ogier' minek on tänavu olnud aga imeline. Ta on teinud kaasa kuuel rallil, millest on võitnud pooled ning ülejäänud lõpetanud teise kohaga. Sestap ongi tekkinud olukord, kus tal on kirjas 141 punkti, mis annavad punktitabelis teise koha. Esikohal olevast Thierry Neuville'ist lahutab prantslast 27 silma.

Hooaja lõpuni jääb sõita veel neli rallit, mis annab võimaluse kahtlemata MM-tiitli eest võidelda. Seda nõuavad ka Prantsusmaa rallisõbrad, kes andsid enda arvamusest märku väljaande Autohebdo küsitluses. Koguni 71 protsenti vastanutest hindab, et Ogier võiks MM-tiitli eest heidelda.

Pärast viimati toimunud Soome rallit rääkis Ogier ise aga järgmist: «Eks peab vaatama, aga tundub, et mul pole muud võimalust.» Nii vastas Ogier pärast oma karjääri 61. MM-ralli võitmist DirtFishi küsimusele, kas teda näeb startimas ka järelejäänud neljal MM-etapil.

Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala ütles kaks nädalat tagasi pärast Läti rallit, et ta räägib Ogier'ga ülejäänud MM-sarjas startimisest. «Väike arutelu käib,» kinnitas Latvala ka pärast Soome etappi.

Tagasi üles