Ogier: Neuville'i pidev hädaldamine tüütab mind (2)

Copy
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier Foto: IMAGO / Nikos Katikis / Scanpix

Kaheksakordne autoralli maailmameister Sebastien Ogier teab suurepäraselt, mida tähendab kruusaetappidel teepuhastaja roll. Viimastel aastatel on ta tänu enda valikutele sellest suuresti pääsenud.

40-aastasel prantslasel on käsil kolmas osakoormusega hooaeg. See tähendab, et enamasti pole ta kruusarallide saabudes esimene startija ehk pääseb sõidujoone sisse lükkamisest. 

Nõnda on hõlpsam ka hea tulemuse saavutamine. Näiteks tänavu on Ogier'l ette näidata Portugalist ja Soomest võit, Sardiiniast ja Lätist teised kohad. 

«Ütlesin juba hooaja eel, et tunnen end kruusal hästi. Tahtsin Soomes veel võistelda. Tegemist on väga väljakutsuva ralliga. Aga enamasti olen seal esimesena rajale läinud. Tavaliselt on see võidulootusi hävitanud,» arutles Ogier usutluses Motorsport Aktuellile.

Tänavu on teepuhastajana «töötanud» eranditult Thierry Neuville. Kogenud belglane pole ametiga kaasnevaid raskusi ka enda teada jätnud.

«Muidugi on olukord parem, kui saad joones sõita. Aga ausalt öeldes mind tüütab, kui palju Neuville esimesena startimise pärast hädaldab,» tunnistas Ogier. 

«Sel hooajal olen märkimisväärse eelise saanud parimal juhul korra. Enamikul rallidel olen startinud neljandana. Ehk samast kohast, kus Neuville kogu oma karjääri. Vabandust, aga sageli lähen rajale pigem eesotsas ja üritan endast parima anda. Reaalsuses pole vahet, kas olen täis- või poole kohaga sõitja.»

Hooaja lõpuni on jäänud kaks kruusa- ja sama palju asfaldirallisid. Kuna need tulevadki samas järjekorras, siis Neuville hõlpu ei saa. MM-sarja liidrina (168 punkti) edestab ta lähimat jälitajat Ogier'd 27 ja Ott Tänakut 31 silmaga.

Tagasi üles