Heina koduklubi tegi hooaja avamängu eel kaks ilusat žesti

Copy
Valladolidi Reali fännid said hooaja avamängu eel esmalt vanu legende tänada ja seejärel lahkunud kaaslasi mälestada.
Valladolidi Reali fännid said hooaja avamängu eel esmalt vanu legende tänada ja seejärel lahkunud kaaslasi mälestada. Foto: Facebook @RealValladolid

Eesti jalgpallikoondise esiväravavahi Karl Jakob Heina uus koduklubi Valladolidi Real avas esmaspäeva õhtul oma tänavuse liigahooaja Hispaanias, kui alistas koduväljakul 1:0 Espanyoli.

Võitu andis oma panuse ka 22-aastane Hein, kes seisis 90 minutit kindlalt postide vahel ning hoidis oma puuri puutumatuna. Tõsi, vastaste hambutusest tulenevalt tal liiga palju tööd teha ei tulnudki: Hein sai kirja kõigest kaks tõrjet. 

Nõnda palju siis mängust, kuid ilusaid hetki oli ka enne avavilet. Esiteks kutsuti José Zorrilla nime kandva staadioni keskele klubi omaaegsed legendid: 1984. aasta võistkond, et tribüünidel viibinud 22 027 poolehoidjat saaks neile aplodeerida.

Nimelt möödub tänavu 40 aastat Valladolidi tänaseni ainsast suuremast võidust: 1984. aastal tõstsid nad pea kohale Hispaania liigakarika.

Tõsi, siinkohal on paslik märkida, et tegemist oligi kõigest viis aastat kestnud karikavõistlustega, mis 1986. aastal hingusele saadeti, kuid 1984. aasta võitu Valladolidilt keegi sellegipoolest ära ei võta. Pealegi alistati teel karikani Zaragoza Real, Sevilla ja Madridi Atletico.

Pärast seda kui omaaegsed legendid staadionimurult lahkusid kogunesid aga Valladolidi ja Espanyoli praegused mängijad keskringi ja langetasid vaikuses pea. Niimoodi mälestas Valladolid neid hooajapileti hoidjaid, kes mullu siitilmast lahkusid.

Märksõnad

Tagasi üles