VIDEOD Kohatu? Paralümpia sotsiaalmeediakontodel visatakse sportlaste üle nalja

Copy
Brad Snyder
Brad Snyder Foto: Emilio Morenatti / AP / Scanpix

Paraolümpiamängude ametlikesse sotsiaalmeediakanalitesse on üles laetud videod, milles tehakse sportlaste kulul nalja. 

Ühes videos otsib pime paratriatleet Brad Snyder käte abil oma jalgratast. Sellest on Instagrami postitatud klipp, mille taustaks mängib klaverimuusika: nimelt meenutab sportlase kobamine väidetavalt klaverimängu.

Teises videos lööb paraujuja basseini serva vastu pea ära. Klipi taustamuusikaks on lisatud heli filmist «Kalapoeg Nemo», kus korratakse väljendit «lihtsalt uju edasi». 

Vaata videot SIIT.

Klipid on pälvinud sotsiaalmeedias suurt tähelepanu: neid on vaadatud miljoneid kordi. Arvamused jagunevad kahte leeri: osa inimesi kiidavad paralümpia korraldajate huumorit taevani, teiste arvates on kõnealused videod sobimatud.

Näiteks lumelauasõidus paralümpiakulla võitnud ameeriklanna Brenna Huckaby kritiseeris videoid ja nimetas neid muu hulgas sportlasi alandavateks.

Rahvusvahelise Paralümpiakomitee kommunikatsioonijuht Craig Spence ütles portaalile Sportico, et teab, et avaldatud materjal on vastuoluline, kuid tema sõnul ei ole midagi valesti tehtud. «Tean, et meie sotsiaalmeedias avaldatud materjal on täpselt hea maitse piiril,» ütles Spence.

Pariisi paralümpiamängud algavad 28. augustil ja lõpevad 8. septembril. Eestit esindavad viis parasportlast: ujujad Matz Topkin, Robin Liksor ja Susannah Kaul, kettaheitja Egert Jõesaar ning debütandist triatleet Laura-Liis Juursalu.

Märksõnad

Tagasi üles