Heiko Rannula: meie suurim mure on seotud Smithi tervisega

Copy
BC Kalev/Cramo peatreener Heiko Rannula.
BC Kalev/Cramo peatreener Heiko Rannula. Foto: Tairo Lutter

Kodust kontrollturniiri 64:97 kaotusega Paris Basketballile alustanud BC Kalev/Cramo meeskonnal on selgelt tunda ühe lüli puudumist. Millal tagaliini liidriks toodud Arik Smith terveneb, pole selge.

Smith tõmbas eelmisel nädala Rootsis peetud kontrollturniiril jalalihase ära ega saa endiselt mängida. «Temaga ongi suurim mure, tagaliinis jääb teravustest ja kogemusest puudu. Suure tõenäosusega võtab tema paranemine aega umbes kaks nädalat. Seega pole selge, kas ta Meistrite liiga kvalifikatsioonis saab kaasa lüüa,» rääkis Kalevi peatreener Heiko Rannula.

Ta lisas, et võimaliku uue mängija otsimiseks on juba hilja, täna on ülesandmise viimane päev. Meistrite liiga kvalifikatsiooni esimese kohtumise peab Kalev täpselt kahe nädala pärast. Kõik kvalifikatsioonimängud peetakse Türgi kuurortlinnas Antalyas.

Mis puutub mängu Pariisiga, siis Rannula sõnul alustati kehvasti. «Me ei arvanud, et lööme nad maa alla, aga polnud ka infot selle kohta, kuidas nad mängivad. Nad said kohe 10 punktiga ette ja enesekindluse kätte.

Kahtlemata tähendavad niisugused mängud superhead õppematerjali. Kui mängid niisuguste meeskondadega, näed kohe, millega tuleb treeningutel tegelda, millises suunas edasi liikuda.»

Kahtlemata rõõmuistava asjaoluna on pärast pikka vigastuspausi tagasi Hugo Toom, kes viskas 12 punkti. Rannula sõnul tuleb temaga hoida ettevaatlikku joont: «Läheme temaga edasi samm-sammult, oleme tema mänguajaga ettevaaatlikud.»

Laupäeval kohtub Kalev 3. koha mängus kas Bilbao või Napoliga. Nende meeskondade vaheline teine poolfinaal algab kell 20.

Tagasi üles