Ogier saatis Neuville'i suunas väga terava kriitikanoole

Copy
Sébastien Ogier
Sébastien Ogier Foto: ARIS MESSINIS / AFP / Scanpix

Autoralli MM-sari jätkub pärast mitmenädalast pausi Kreeka etapiga, kus poodiumi- või isegi võidumõtetega on stardis ka Ott Tänak ja Martin Järveoja. Reedese päeva järel kasutas Sébastien Ogier (Toyota) võimalust, et visata torge oma suure rivaali Thierry Neuville`i (Hyundai) suunas.

Ogier alustas reedet hästi, kuid eilse päeva viimase ehk kuuenda kiiruskatse järel pudenes ta tehnilise rikke tõttu esikolmikust välja. Prantslane pääses küll rajale, kuid peagi selgus, et tema ralliautot on tabanud suured probleemid, mistõttu ei saanud ta võistluskiirusel sõita.

Ogier jõudis viimaks finišisse, kaotades kiiruskatse võitjale Neuville'ile 2.22,8ga.

Tagasi meediatsooni jõudes kasutas Ogier võimalust, et visata torge oma suure rivaali Neuville`i suunas. Nimelt juhib Soome MM-ralli järel WRC-sarja sõitjate üldarvestust Neuville 168 silmaga, Ogier on temast maas 27 silmaga.

«Meie jaoks tegi see selge lõpu päevale, mis siiani tundus olevat ideaalne,» ütles Ogier DirtFishile.

«Neuville startis kiiruskatsetele esimesena, meie teisena. Olime neljal kiiruskatsel temast kokku umbes 45 sekundit kiiremad. Võib-olla peaks ta halamise lõpetama ja õppima olema teepuhastaja,» lisas Ogier.

Nimelt on tänavu autoralli MM-sarjas teepuhastajana «töötanud» eranditult Thierry Neuville. Kogenud belglane pole ametiga kaasnevaid raskusi ka enda teada jätnud.

«Proovime talle survet avaldada. Olen kindel, et meil on veel võimalusi,» võttis Ogier mõtted kokku.

MM-sarja liider Neuville kurtis hommikupoolikul samuti tehniliste murede üle. Lisaks teepuhastamisele sai tema Hyundai kasutada tavalise nelja silindri asemel vaid kolme ja see pärssis tema kiirust.

Reedese päeva järel hoiab Kreeka MM-ralli üldjärjestuses liidripositsiooni Tänak. Dani Sordo (Hyundai) on eestlase järel teine, kaotust 21,8 sekundit, talle järgneb Thierry Neuville (+45,2). 

Parima Toyota sõitjana platseerub Sébastien Ogier reedese päeva järel neljandal kohal (+2.26,4).

WRC2 klassis haaras reedese viimase katsega liidriohjad Robert Virves (Škoda) ning Rally3-autoga jahib JWRC-tiitlit Romet Jürgenson (Ford).

Postimees vahendab sündmusi otseblogis.

Tagasi üles